Šabić o ispovesti Stamenkovića: Tužilaštvo i Agencija za borbu protiv korupcije potčinjeni političkom vrhu 1Foto: Medija centar

Samostalnost tužilaštva i nezavisnost Agencije za borbu protiv korupcije kod nas postoje samo na papiru, u stvarnosti su potčinjeni političkom vrhu i nije realno očekivati da preduzmu bilo šta što može da izloži riziku interese političke “elite” i njenih štićenika, ističe za Danas advokat Rodoljub Šabić povodom ispovesti policajca Gorana Stamenkovića, jedinog osuđenog u slučaju nelegalnog rušenja u Savamali.

Stamenković je za KRIK govorio o sastancima na kojim ga je vrh policije ubeđivao da prizna krivicu, kako mu je Dijana Hrkalović pretila, ali i o sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji ga je slagao da će mu ispuniti obećanja koja su mu data kada je preuzeo krivicu.

Šabić smatra da Stamenkovićev iskaz ostavlja mučan utisak ali ne iznenađuje.

– Imali smo i pre iskaze date tužilaštvu od različitih ličnosti, od bivše supruge ministra Malog pa do Belivuka, koje su govorile o vezu ljudi iz vrha režima sa kriminalnim aktivnostima i grupama, sve je ostajalo bez efekta. Iskaz se u mnogo čemu slaže sa poznatim i činjenicama ali govori i o nepoznatim, i teško objašnjivim. Na primer, čime bi uopšte bio objašnjiv razgovoru sa predsednikom republike – ističe Šabić.

Kako ukazuje, najbitnije je da u iole uređenim državama postoje mehanizmi koji imaju obavezu i mogu da takve navode provere, kod nas nažalost ne postoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari