"Postoje indicije da je praćen, a njegova pozicija locirana preko mobilnog": Šabić o slučaju aktiviste Voštinića iz Kraljeva 1Foto: N1/screenshot

Advokat Rodoljub Šabić kao pravni zastupnik aktiviste pokreta „Lokalni front“ iz Kraljeva Predraga Voštinića, teško povređenog u incindentu koji se pre mesec dana dogodio u tom gradu, ocenio je danas da je odnos nadležnih organa prema tom slučaju najblaže rečeno ravnodušan.

„Zabrinjavajuća je činjenica da je od događaja u kome je Predrag Voštinić teško povređen prošlo mesec dana, a da nema nikakvih pouzdanih informacija o tome šta su nadležni, tužilaštvo i policija, tim povodom preduzeli i utvrdili“, rekao je Šabić u saopštenju.

U jedinom zvaničnom saopštenju datom narednog dana posle događaja navedeno je da je policija alko-testiranjem utvrdila da je muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao „škodom“, bio pod dejstvom alkohola, da je po nalogu tužioca naložena dodatna analiza i da se intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti „saobraćajne nezgode“.

„U kontekstu odgovornog pristupa slučaju činjenica da vozaču, iako je bio alkoholisan, nije određeno zadržavanje deluje vrlo neobično, a kvalifikovanje događaja kao ‘saobraćajne nezgode’ bez utvrđivanja svih relevantnih činjenica kao olako i ishitreno“, navedeno je u saopštenju.

Izneo je podatke da je Voštinića koji je upravljao biciklom jedno od dva vozila koja su učestvovala u incindentu prvo bezuspešno pokušalo da izgura na bankinu, a potom su vozila produžila na kružni tok, napravila krug i vratila se, jedno sustiglo Voštinića, udarilo ga i oborilo usled čega je teško povređen.

Među sedam osoba, koji su bili u dva automobila bilo i lica sa službenim legitimacijama i pitomaca Policijske akademije.

Postoje čak i indicije koje ukazuju na mogućnost da je pre pa i u toku incidenta Voštinićevo kretanje bilo praćeno i njegova pozicija locirana preko njegovog mobilnog telefona, što kao i sve druge okolnosti zahteva ozbiljnu proveru, piše u saopštenju.

Zbog toga što nakon mesec dana nisu poznati nikakvi rezultati rada na navedenom slučaju ispred tima advokata oštećenog podnet je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu i formalan zahtev za hitno preduzimanje dokaznih radnji.

„Zahtev se posebno odnosi na obezbeđenje i čuvanje video zapisa sa sigurnosnih kamera nekoliko objekata koji se nalaze u blizini mesta događaja. Imajući u vidu da se ti snimci najčešće čuvaju samo 30 dana oni bi uskoro mogli biti uništeni. Bilo bi zaista neshvatljivo i nedopustivo ako bi tužilaštvo dozvolilo da se to i desi“, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari