Šabić: Problematičan video nadzor u psihijatrijskim ustanovama

Ostavite komentar


  1. Rekla bih da je i sada sve zakonito. Pacijentima u takvim ustanovama je potreban nadzor svuda.

  2. Šabić je pokazao noturno nerazumevanje problema kao i empatije za pacijente.Prvo kenuo je sa pretpostavkom mentalno obolelih no na tim klinikama se leće ovisnici kako narkomani tako i alkoholičari.Da se vratimo na video nadzor.Prvo je neophodan da se vidi da li pacijenti uzimaju lekove ili ih bacaju,potom da li je neko narkomanima ili alkoholičarima nešto uspeo da prošverca i sav trud pade u vodu.Potom nasilje kako ono klasično fizičko do seksualno i to akako nad ženama od strane muškaraca tako i homoseksualno.I niz drugih slučajeva,ovo je svojevrsna pomoć i pacijentima ali i osoblju.Po zakonu ,pa pobogu Šabiću dovoljna je jedna uredba pa vajda bar to znaš.U razvijenim zemljama snimaju procese operacija zlu netrebalo, kao i teže pacijente od onkologije do kardio oboljenja i to pored svih postojećih instrumenata.

  3. Da li Sabic zna da pojedini medicinski tehnicari tuku psihijatrijske bolesnike? To je mnogo gore od postavljanja kamera,cije snimke niko ne pregleda.

  4. Ne samo psihijatrijske ustanove vec svaka ustanovabi trebala da bude pokrivena kamerama.

  5. Treba postaviti video nadzore u svim ustanovama radi bezbednosti kako zaposlenih,tako i građana.

  6. Sve ustanove treba da imaju video nadzor, radi zastite i zaposlenih i korisnika istih.

  7. Tacno je da treba biti video nadzora po bolnicama,cak bi trebalo non stop biti ukljuceni,jer ima situacija da se pacijenti maltretiraju.

  8. Kad bi znao koliko su psihijatrijski pacijenti nepredviljivi,sigurno bi odmah ucutao.

  9. Glupaci su napisali glup zakon i postavili glupog i pokvarenog coveka da ga sprovodi.
    Najbolja stvar je bila kada smo svi mogli da po JMBG-u vidimo uvid u predmete sudova. To je sprecilo hiljade novih prevara i onda je dosao Sabic da nas prosetli da to ne moze da se radi i tako zastitio kriminalce.

  10. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Шабићу, посао који обављаш је деликатан, сложен. Треба доста знања и мудрости. Твоје године зрелости су да ради опоравка наше државе Србије останете на фунцији све докле имате реалну снагу и енергију да се помогне дан нам ова једина наша домовина ДРЖАВА Србија стане на ноге.

  11. Posle niza krvavih napada od strane neuracunljivih pacijenata, ja smatarm da je video nadzor jako potreban.

  12. Možda je video nadzor problematičan ali je verovatno učinkovit jer se smanjuje broj suicida.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.