SAD upozorile Srbiju na rizik od kupovine oružja iz Kine

Ostavite komentar


  1. Odakle njima ideja da Srbi hoce u eu i pogotovo u NATO posle svega sto su uradili na razbijanju sfrj i posle samoj Srbiji?

  2. Kupovinma jedne male prezadužene zemlje,kao Srbija,koja svake godine kupuje odbranbeno i ofanzivno oružje od Rusije i Kine,sa željom naroda da što pre udje u zajednicu Evrope,E U. ?

    1. a odakle tebi uopste ideja da mi zurimo da udjemo u EU
      to sto nasi politicari na tu temu laju….neboj se nikog nece ujesti

  3. …. mi jednostavno nemamo intelektualni kapacitet da razmišljamo na logićan i praktičan način već idemo, srljamo i naravno mislimo da smo u pravu što se držimo diktatora omraženih u naprednom i civilizovanom svetu. Da sve bude još crnje mi se hvalimo da su to naša braća ali kad nas bombarduju zbog naših pogrešnih, inadžijskih poteza,, braća nisu luda da nam pomognu i rizikuju isto i sebi.

    1. Bravo za komentar! Lepo ste objasnili ovima sto kao ovce slede vodju i nemaju 2gr mozga. Pitam te botove da li na more idu u Rusiju i Kinu ili Italiju, Spaniju, Grcku??? Da li obilaze Rim, Veneciju, Pariz, Barselonu ili idu u Vu han??? Ajde manje lupetanja SNS botovi a vise upotrebe mozga. Nama je buducnost u EU! A ne sa Kinom i Rusijom. Kakva braca Rusi, pa povukli su se cim su videli da je stvar ozbiljna i da ce nas bombardovati. Zasto tada nisu pomogli?

      1. intelektualne sposobnosti nisu srazmerno veličini i gramaži mozga…ti si očiti primer

  4. Predugačak je taj štap na kome visi smežurena šargarepa zvana EU da bi Srbija trčala za njom. A NATO se pokazao kao neprijatelj, koji ubija decenijama po prestanku otvorenog iživljavanja.

  5. Ko razmišlja taj opstaje, a ko skače u crno bele zaključke taj propada. U EU ne treba srljati kao u amneziju „bratstva i jedinstva“, treba postupati i pristupati promišljeno, pazeći na svoj interes. Imajući u vidu da upravo US rade na podrivanju EU, njihovo upozorenje Srbiji deluje licemerno. Inače, US amabasador u Beogradu je do sada ostavio jeko dobar utisak, teško mi je da ovo upozorenje povežem sa njim. Pravo da sami procenimo kvalitet i cenu robe i da sami odlučimo šta ćemo kupiti treba braniti, čuvati i sačuvati. Ništa ne treba gledati kao crno ili belo, pa ni sadašnju vlast. Ako je 99% odluka pogrešno i štetno dok je 1% odluka ispravno, kritika koja tvrdi da je i poslednjih 1% odluka podjednako crno ne deluje u pravcu smene loše vlasti dobrom, naprotiv, crno-belo gledanje učvršćuje postojeću vlast. Uostalom puka smena vlasti nije dostojan cilj, pravi cilj je dobrobit srpskog društva. Ako smenu sadašnje vlasti uslovite ograničenjem slobode Srbije da slobodno trguje, bojim se da će to biti kontraproduktivno, moguće je da čak i ovakva aktuelna vlast na tome zapravo profitira.

  6. Eto prave tržišne konkurencije. Ako kupiš oružje od Amerikanaca – nema rizika. Ako kupiš od Kineza – ima rizika. Ako kupiš plin od Rusa – ima rizika. Ako kupiš od Amerikanaca – nema rizika .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.