Mreža SafeJournalists poziva na istragu pokušaja paljenja automobila direktorke portala Kossev 1Foto: Z. S. M.

Regionalna mreža Safe Journalists) pozvala je danas kosovsku policiju da istraži pokušaj paljenja automobila direktorke portala Kossev Nevenke Medić tokom vikenda u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju su podsetili da je 2015. godine, takođe u centru Kosovske Mitrovice, zapaljen automobil direktorke tog portala a da odgovorni do danas nisu procesuirani.

„Automobil je bio je parkiran ispred zgrade u kojoj direktorka Kossev-a živi, a na automobilu su vidljiva oštećenja na tri mesta, najverovatnije prouzrokovana zapaljivom tečnošću, kako piše portal Kossev. Medić je incident prijavila Kosovskoj policiji koja je uzela izjavu od nje, te obavila uviđaj i uradila forenziku automobila“, stoji u saopštenju.

Urednica portala Kossev Tatjana Lazarević kazala je za mrežu Bezbedni novinari da su oštećenja na automobilu „izazvana namerno“.

„Nažalost, i u ovoj situaciji izražavamo rezerve da će istraga biti efikasna i tačna. Ali ne želim da prejudiciram. Štaviše, očekujem da Kosovska policija mora svoj posao da obavi profesionalno. Na kraju naglašavam, da svi mi u redakciji svoj posao obavljamo u najvećoj mogućoj meri profesionalno i da, što se nas tiče, nemamo neprijatelja“, navela je Lazarević.

Mreža koju čine Udruženje novinara Kosova, Udruženje novinara Makedonije, Udruženje BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Sindikat medija Crne Gore, najavila je da će o incidentu obavestiti „relevantne nacionalne i međunarodne zainteresovane strane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari