Sagovornici Danasa na vest da je Željko Mitrović kupio "Odeon": Bolje da je kupio bioskop "Partizan" 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Beogradski bioskop Odeon dobio je 4. aprila novog vlasnika putem prodaje na onlajn aukciji. Novi vlasnik je Željko Mitrović koji je potvrdio za Danas da je kupio Odeon sa namerom da od njega napravi moderno, multifunkcionalno pozorište koće će, kako je najavio, biti otvoreno u oktobru.

Mitrović je za naš list istakao i da sam dosta piše, upoređujući se donekle sa Šekspirom, a vest da je upravo on kupio Odeon prvobitno je napisao na svom Tviter nalogu:

„Završavam pisanje mog pozorišnog i filmskog prvenca “LUCIFER” odlučio sam da sam napišem, reżiram i produciram ovaj svakako neobičan komad! Takođe, sam projektujem arhitektonsko-tehnička rešenja za moje beogradsko pozorište Odeon! Pogledah i sve ovde u Londonu, &Juliet is the best“, naveo je Mitrović, a njegova objava izazvala je salvu podmeha i različitih komentara na društvenim mrežama.

Na vest da je vlasnik Pinka kupio bioskop Odeon gde planira da postavi svoj, kako je naveo, pozorišni i filmski prvenac „Lucifer“, slično su reagovali i sagovornici Danasa.

Slobodan Prvanović, naučni savetnik Instituta za fiziku kaže za Danas da s obzirom kakvu televiziju vodi, adekvatnije bi bilo da je Mitrović kupio bioskop Partizan.

– Što se tiče njegovog iskoraka u svet umetnosti, nakon bavljenja medicinom, naukom i inovacijama, prisećanje na Leonarda je neizbežno. Izgleda da je razlika između njih dvojice samo u tome što je Leonardo bio pri zdravoj pameti – navodi Prvanović.

Novinara Nenada Kulačina nije iznenadila informacija da je vlasnik Pinka kupio bioskop.

– Kao što sam u nekoliko navrata pisao u Danasu – jednostavno, može mu se. Čovek ima lovu, svu moguću podršku vlasti, samo mu je nebo granica. Od karme, međutim, ne može da pobegne. Logično je da napravi nešto što će se zvati – Lucifer. Da budem još precizniji, siguran sam da je u pitanju autobiografija – smatra Kulačin.

Miroslav Vujović, novinar Njuz.neta, poručuje da je sve u redu dok ne sruši krov bioskopa kako bi mogao da doleće na projekcije onim njegovim letećim automobilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari