Sagovornici Danasa o tome kako proslavljaju Božić 1foto Narodni muzej Kragujevac

Porodično i tradicionalno, tako glase odgovori naših sagovornika na pitanje kako obeleževaju praznik rođenja Hristovog.

Lazar Marković, fudbaler Partizana

Uvek kada smo brat Filip i ja u Srbiji, kao što je slučaj ove godine, Božić proslavljamo sa ostatkom porodice u rodnom Čačku. Tradicionalno, zajedno, na Badnji dan odlazimo na liturgiju u manastiru Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Sutradan se okupljamo za božićnom trpezom u roditeljskom domu. Uz poštovanje svih divnih narodskih običaja vezanih za taj veliki hrišćanski praznik.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije

Moja porodica je uvek tradicionalno obeležavala Badnje veče i Božić. Izuzetno, ove godine ću praznike provesti u Švedskoj. Svakako će biti snežno i veselo!

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Božić je radosni praznik u kome se slavi rođenje Hristovo, ali i sabiranje porodice kao oaze mira, ljubavi i sreće! Svake godine tradicionalno se brat i ja sa porodicama okupimo u porodičnom domu naših roditelja. Posebno je lepo kada to bude u našem rodnom selu Vranićima kod Čačka. Prisutni su svi božićni običaji, a po podne moja supruga Julija i ja sa decom odlazimo u tazbinu u Dragačevo. To su veoma drage i jedinstvene prilike kad su nam tu zajedno svih pet naših tinejdžera. Za sada su to tri porodične generacije, a uskoro se nadamo i četvrtoj, što će biti posebna, nova i velika radost. Za to se živi: za porodicu i nove generacije.

Zoran Kostić Cane,pevač i frontmen grupe Partibrejkers

Proslavljam sasvim normalno ko i svi ljudi, česnica, sve… Porodični praznik.

Mlađan Đorđević, predsednik Oslobođenja

Na Badnje jutro sa sinom Dimitrijem i sa prijateljima idem u šumu po badnjak, veče porodična večera, a u ponoć ću biti na liturgiji gde ću se i pričestiti. Na Božić kod kuće i radost praznika i porodičnog okupljanja. Da živimo u slobodi, mir Božji Hristos se rodi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari