Juče posle podne, ispraćen od dečaka i devojčica, u Kremsu je, uz zabranu fotografisanja, sahranjen 14-godišnji Florijan P., kojeg su pre nedelju dana ubili policajci. Sve se zbilo pre nedelju dana u noći između utorka i srede.

 Dva dečaka, 14-godišnji Florijan P. i 16-godišnji Ronald T. obili su ulaz u supermarket Merkur, čime je aktiviran alarmni uređaj koji je povezan sa obližnjom policijskom stanicom. Dva dežurna policajca, Andreas K. i njegova koleginica istog su časa krenuli u akciju. Pema njihovom kazivanju, kada su ušli u supermarket, našli su se licem u lice sa provalnicima, koji su „naoružani“ opasnim predmetima, šrafcigerom i vrtnom grabuljom, krenuli na njih. U samoodbrani, otvorili su vatru iz službenih pištolja. Jedan od provalnika je pao mrtav, a drugi je ranjen.

Izjava, koja nije mogla dugo da opstane. Obdukcijom je već istog dana utvrđeno da je na smrtno pogođenog dečaka Florijana P. pucano izbliza s leđa u grudi, a isto tako i teško ranjeni Ronald T. je prostrelne rane u obe butine dobio straga. Ostavimo li po strani dalje izjave, kao da su provalnici krenuli u bekstvo, pa pošto ih nisu mogli sustići, otvorili su vatru i sl, dovoljno da se austrijska javnost uzbudi. Dečaci i devojčice, Florijanovi školski drugovi, danima pale sveće pred ulazom u supermarket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari