Sajam civilnog društva - Lokalni glasovi, u četvrtak u Bujanovcu 1Foto: bujanovac.rs

Sajam civilnog društva „Lokalni glasovi“ biće održan u četvrtak 25. avgusta u Bujanovcu, a na njemu će učestvovati dvadeset lokalnih organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana iz Bujanovca, Vranja, Lebana i Preševa.

Sajam će biti organizovan na centralnom trgu u Bujanovcu, ispred Doma kulture „Vuk Karadžić“, navodi se u saopštenju koje je prosledila organizacija „People in Need/Čovek u nevolji“ (PIN) koja je jedan od organizatora događaja.

Sajam će zvanično biti otvoren na ceremoniji u sali Doma kulture u kojoj učestvuju predstavnici Britanske ambasade, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, kao i predstavnici organizatora, dok će na platou ispred Doma kulture biti postavljeni štandovi lokalnih organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana.

„Kao korisnici malih grantova, oni su u prethodnih godinu i po dana, u svojim zajednicama sprovodili projekte osnaživanja i aktiviranja mladih, poboljšanja pružanje lokalnih socijalnih usluga, umanjenja rodne nejednakosti, ali i pružanja podrške ranjivim grupama i pomoći u uslovima pandemije Kovid-19“, navodi se u saopštenju.

Događaj je organizovan u okviru projekta „ALVED“ koji finansijski podržava britanska vlada, a sprovode „Inicijativa za mirne promene“ (Peaceful Change initiative PCi) i „PIN“, u partnerstvu sa Građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NGO Aktivom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari