U Sportskoj hali „Kej“ u Pirotu je juče otvoren trodnevnim drugi po redu Sajam roba i usluga Pirotskog okruga. Na Sajmu učestvuje 67 izlagača iz 22 opštine u Srbiji. Organizatori Sajma su Opština Pirot, Nacionalno tržište roba i usluga, Opšte udruženje preduzetnika uz pomoć Regionalne komore Niš. Pokrovitelj ove sajamske manifestacije je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.


Na otvaranju Sajmu su bili i predstavnici Italijansko-srpske i Francusko- srpske komore. Sajam su otvorili predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj Goran Džafić i pomoćnica predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj Dragana Petrović.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da ova manifestacija poprima međunarodni karakter.

Zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj Goran Džafić je rekao da je ova prva agencija koja je krenula putem decentralizacije i da je od pre nekoliko dana sedište ove Agencije u Zaječaru.

– Iznenadilo me je stanje puta od Zaječara do Pirota koje je katastrofalno. Prioritet Vlade i lokalnih samouprava trebalo bi da budu takvi infrastrukturni projekti, rekao je Džafić, dodajući da želi da vidi šta preduzetnici ovog kraja mogu da ponude partnerima u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari