Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola biće održan 11. i 12. aprila u Hali 5 Beogradskog sajma od 10 do 17 sati, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje koja ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda i Privrednom komorom Srbije.

Na velikom sajmu profesionalne orijentacije učestvovaće 49 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije Grada Beograda, koje će pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“, osnovcima završnih razreda i njihovim roditeljima predstaviti svoje obrazovne profile za koje školuju đake.

Beogradski osnovci biće u prilici da se na direktan način informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima, kroz stručne i praktične prezentacije škola, kao i da vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući tu i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara…

Na štandu NSZ osnovcima će biti dostupne kompjuterske igrice „Vodič za osnovce“ i „Karijerno putovanje“, koje pomažu deci u izboru zanimanja, dok će psiholozi davati savete iz profesionalne orijentacije i informisati osnovce i roditelje o perspektivnim i manje perspektivnim zanimanjima i aktuelnoj ponudi i potražnji na tržištu rada Srbije. Zainteresovani učenici moći će da učestvuju i u radionici „Na putu izbora zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Svečano otvaranje sajma je zakazano za 10 sati, kada će se učesnicima, posetiocima i medijima obratiti predstavnici partnerskih institucija, organizatora manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari