Izgradnja nove fiskulturne sale u vrbaskoj OŠ „Svetozar Miletić“ ulazi u završnu fazu, a prema onome što je do sada urađeno jasno je da će ova vrbaska škola dobiti jednu od najmodernijih školskih sala u Vojvodini. Grubi građevinski radovi na objektu su uglavnom završeni. Postavljen je krov, ozidane su tribine i sve pomoćne prostorije, ali đaci ipak neće moći u njoj da provedu prve časove fizičkog u novoj školskoj godini.

Izgradnja nove fiskulturne sale u vrbaskoj OŠ „Svetozar Miletić“ ulazi u završnu fazu, a prema onome što je do sada urađeno jasno je da će ova vrbaska škola dobiti jednu od najmodernijih školskih sala u Vojvodini. Grubi građevinski radovi na objektu su uglavnom završeni. Postavljen je krov, ozidane su tribine i sve pomoćne prostorije, ali đaci ipak neće moći u njoj da provedu prve časove fizičkog u novoj školskoj godini. Međutim na to neće morati ni dugo da čekaju jer će sala po nekim procenama biti spremna da primi đake za najdalje dva meseca kada će biti završeni svi radovi. Inače, temelje ovog objekta je svečano započeo Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, Bojan Pajtić početkom februara ove godine, a sredstva za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 79 miliona dinara, obezbeđena su od strane Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.
Sala ukupne površine od oko 1.600 kvadratnih metara moći će da se koristi za sve dvoranske sportove uključujući i rukomet, a moći će da primi i oko 300 gledalaca.
Nova sala će imati više namena, jer je u planu da se osim sportskih u njoj organizuju i mnogi kulturni događaji i razne školske svečanosti. Ipak sigurno će najviše koristiti samim đacima ove škole jer su prethodnih dvadesetak godina časove fizičkog morali da odrađuju u vrbaskom Centru za fizičku kulturu. Pored osnovaca ovu halu će najverovatnije koristiti i učenici Srednje stručne škole „4. juli“ koja se nalazi preko puta, a s obzirom na kvalitet i veličinu hale verovatno će je koristiti i neke od vrbaskih sportskih ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari