Policija je juče u Tužilaštvo za organizovani kriminal privela Ljubomira Samardžića zbog sumnje da je oštetio Agrobanku za 10 miliona evra, saopštilo je Tužilaštvo. U saopštenju se navodi da je protiv Samardžića i još pet osoba MUP podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Krivične prijave podnete su i protiv bivšeg predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića, članova odbora Slavoljuba Korićanca i Bojana Zarića, direktora sektora rizika Vehba Papića i direktora pravnih poslova banke Bobana Labovića. Prijavom se tim osobama stavlja na teret da su od 2004. do 2012, odobravanjem kredita bez adekvatnog obezbeđenja, preduzećima Cube real estate doo, Imtel computers ad, Imtel ad i RCG doo pribavili imovinsku korist od oko 10 miliona evra i za taj iznos oštetili Agrobanku.

Samardžić će biti saslušan u Tužilaštvu, posle čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, navodi se u saopštenju koje je potpisao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. Do sada su u slučaju Agrobanke podignute optužnice protiv 21 osobe koje se sumnjiče za zloupotrebe od oko 5,7 milijardi dinara.

Vuk Jeremić venčani kum

Prema pisanju medija, Ljubomiru Samardžiću je na venčanju 2009. godine u Budvi sa Danijelom Tadić, tada zaposlenom u Meken Eriksonu, venčani kum bio visoki funkcioner DS Vuk Jeremić. Među gostima na venčanju bili su i u koloni išli od hotela äAvala“ do crkve u Starom gradu Srđan Šaper, Slobodan Milosavljević, Srđan Milivojević i Milan Veruović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari