Nakon ostavke Predraga Danilovića KK Partizan praktično nema organe neophodne za normalno funkcionisanje kluba. Zadatak Radne komisije na čelu sa Mlađanom Šilobodom upravo se odnosi na što hitnije sazivanje Izborne skupštine na kojoj bi bio promovisan novi predsednik, ali i Upravni odbor koji bi se pozabavio pitanjem trenera. Nova sezona počinje 3. oktobra, što znači da će novi ili stari trener imati oko 30 dana da sastavi tim za predstojeću takmičarsku godinu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Uprkos odlasku prijatelja Danilovića Duško Vujošević ima šanse da ostane trener Partizana (pod određenim uslovima) iako mu je važeći ugovor istekao još u junu mesecu. Dug od nekih 500 hiljada evra koji klub ima prema iskusnom stručnjaku takođe bi mogao da bude saveznik proslavljenom treneru kada se bude odlučivalo o tome ko će predvoditi ekipu u sezoni koja dolazi.

Prema određenim informacijama nova Skupština mogla bi da se zakaže do kraja ove ili početkom naredne nedelje, s obzirom da petorka Radne komisije aktivno učestvuje u odabiru novih delegata (ukupno 31) i na njihovu bliskost sa Vujoševićem nije nemoguće da prilikom formiranja novog Upravnog odbora od 13 članova većina ipak podigne ruku da Vujošević ostane na klupi, pogotovo ako među protiv kandidatima ne bude bilo dokazanih trenerskih imena. Idealni termin, ako on sada uopšte i postoji, za formiranje Skupštine i Upravnog odbora, samim tim i za izbor predsednika, trebalo bi da bude sredina iduće nedelje, jer već početkom septembra igrače Partizana očekuje serija prijateljskih mečeva.

Poverioci uskoro dolaze

Dug Partizana prema Poreskoj upravi nije mali, ukoliko se nešto ne promeni u skorije vreme račun kluba mogao bi da bude blokiran, a time bi bilo ugroženo funkcionisanje tima iz Humske. Novo rukovodstvo moraće da rešava pitanje dugovanja prema Marfin banci (1,6 miliona evra), igračima (oko 2,5 miliona), kao i potraživanja raznih dobavljača. Zadatak radne komisije je, između ostalog, da obezbedi da do blokade računa ipak ne dođe u najskorijem mogućem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari