„Samo Beograd je Srbija, druga deca ne postoje“: Svađa zbog Šapićevih udžbenika

Ostavite komentar


  1. Zato što vaši najbliži prodaju dedovinu pa u Beogradu žive po tavanima i podrumima, a vi glasate po direktivi za litar ulja, kilo brašna i kesu rezanaca, zato nemate ništa. Cene skaču, plate sve manje vrede, a vi kličete vođi bez pola zuba jer je i zubar luksuz, a ne kao obavezan deo zdravstva kao nekad, e zato nemate. I možete da me pljujete jer vas boli istina, a niste ništa uradili da učinite svoj i život svoje dece boljim, e baš zato ništa nemate. Pođite od sebe, dignite glavu! Nemojte više biti robovi! Borite se! Pa ćete imati!

  2. Ostavite pare samoupravama, ukinite totalnu centralizaciju, pa će biti para i za našu decu u “unutrašnjosti” (ta reč tako odvratno zvuči). Kada sam bio mlad, Kikinda, na primer, je para zbog nafte i gasa (i Opelove fabrike), a sada je kao veće selo. Sebičnost je ugrađena u naš mentalitet – “ja ću napredovati i otići u Bg (u ranijim vremenima u NS), a za moje sugrađane me baš briga”.

  3. Do 2012.godine udžbenici za sve osnovce u Srbiji bili su besplatni. Dolaskom vojvode Nikolića i PPVa ta praksa je prekinuta.

  4. Inace, sve velike firme i fabrike iz unutrasnjosti imaju centrale u Bgd, odakle isplaćuju dohotke radnicima u unutrsšnjosti. A porez na dohodak ostaje u mestu gde mu je centrala – u Bgdu.

  5. Apsolutno nista ne dobijaju besplatno ni deca u unutrasnjosti ni u Brogradu.Prosle godine su dobili knjige za tri predmeta,ostatak smo kupili i bile su obavezne vezbanke(nisu obavezne,ali cu deci davati domaci iz njih)od 5000 din.Sto ispada kao ceo komplet kupljenih knjiga.Da smo kupili sve knjige ne bi trazili vezbanke.Ako vrtic bude besplatan,placacemo ketering sto ce verovatni biti u rangu ove cene sad za vrtic.Nista nije nikom besplatno,samo mi se cini da je ovde sve,zavadi pa vladaj.

  6. 85% fiskalnih prihoda i kompletna rudna renta svake opštine ide u Beograd a Aca dalje odlučuje da li će i koliko koja lokalna samouprava dobiti, kad se namiri lokalna banda u budžetu ostane ništa, prosto.

  7. Ovo za udzbenike je takva sramota, nasa deca su manje vredna pa zati nisu dobili udzbenike..sramota i sramota.

  8. U BG se dele besplatni udzbenici,besplatan vrtic i 20000din po detetu pomoc roditeljima,a u ostalim gradovima po 10000,sramota,a neke skole cak nemaju ni grejanje vec se po ucionicama lozi pec stara pre sto godina,i to su skole koje su po 10 kim odaljene od Smedereva

  9. Opština Mladenovac djacima osmacima plaća ekskurziju i niko se zbog toga ne buni nego pohvaljuje. Kamo lepe sreće da svaka lokalna samouprava plaća za svoje učenike.

  10. U Beogradu je najskuplje živeti i zato treba grad nešto i da učini za svoje gradjane. Podrška Šapiću za besplatne udžbenike.

  11. Da li su u Beogradu veci porezi od drugih gradova. Sram bilo Sapica i ostale na vlasti

  12. Svi pricaju o ,,decentralizaciji,,da pare neidu u ,,Beograd,,ja kao Beogradjanin sam za pare na lokalu da ostanu tu prvo u Beogradu pa onda ostali gradovi ,e sad tu je problem mnogi gradovi nemogu sami,nazalost to je istina .

  13. Tako je nek se glavešine u mnogim gradovima odreknu svog velikog kolača pa ċe i tamo deca imati besplatne udžbenike. Bravo Beograde❤️

  14. Ne slazem se da treba samo Beograd da dobije besplatne udzbenike ali ne daje samo Beograd vec daje jos dosta gradova u Srbiji, Jesu u Bg-u najvece plate ali su i mnogo vece cene nego npr. na jugu Srbije. Sve se mora uzeti u obzir. Po meni najveci je problem sto se drzava i grad nisu dogovorili(kao da nije ista vlast) pa ce trece dete i socijalno ugrozeni dobiti 2 para kompleta udzbenika (jedan od drzave a jedan od grada) mogli su barem te udzbenike poslati u unutrasnjost kad vec i tamo ne daju besplatne.

  15. Kad su u Rumi i ostalim školama rumske opštine ubedeni besplatni udžbenici ima par godina

  16. Gledam i čudim se,svi ostali ćute.Prvi sam za proteste,ili besplatno za sve ili nije ni za koga.

  17. Pa dos je svim davao knjige ajde vise nelupajte neznate staceye vise da pisete i izmisljate

  18. Odobriti Kavciceve udžbenike a ne kurta i marta da nam štampaju i da zarađuju duplo i više na gracija roditelja,ako je škola obavezna,onda obezbediti i besplatne udžbenike za sve u Srbiji i Vojvodini,ovo je dno dna,diskriminacija čista,svi treba da ustanu i roditelji i prosvetni radnici da se izborimo za besplatne udžbenike Kavcic i bolje kvalitetnije školstvo,takodje stimulisati prosvetne radnike da rade svoj posao i posvete više pažnje učenicima,čast izuzetcima,mnogi rade samo da otaljaju fond časova,školstvo je u rasulu,rasteretiti učenike i predavače prvobitnog gradiva,uče i ono što im nikad neće trebati,prelaze gradivo ko na traci rodili rade više sa decom nego u školi,domaćinstvo vratiti kao osnovni predmet.

  19. Isti udžbenici za sve,Kavcic,a ne svaka škola različite ima,nekada smo po 5 generacija naseljavali jedni od drugih,ovo dno dna od udžbenika i školstva.

  20. Ovakvim postupcima.vlasti cepace se srbija na nekoliko delova.
    Decentralizaciju izvrsiti.
    Sta je oricao na pocetky zvalo da ce ministarstva podeliti po raznim gradovima srbije,na pocetky je imao i autobus i vozio ministre,koja prevara i lax od zvala.

  21. SRAMOTA ZA DRZAVU!
    BGD NAJVISE POSLA, NAJVECE PLATE,CENE SVEGA SVUD ISTE, SAMO BGD DECA DOBIJAJU DZABE UDZBENIKE!?
    OVO JE DA SE NEKO OBRATI USTAVNOM SUDU.

  22. Udžbenici se finansiraju iz gradskog budžeta i nemaju veze sa budžetom Srbije . Zašto se niko nije zapitao zašto su mnoge profitabilne firme, banke i sve ostalo registrovano ili prebačeno za Beograd još pre 20- tak godina. Budžet je ogroman u Beogradu a ostatak Srbije tavori. Najlakše je narodu baciti kosku pa nek se raja gloži međusobno. Razmislite svojom glavom kome to ide u korist.

  23. Kad svi van Beograda budu drugačije glasali možda (ali samo možda) neće biti potrebe da ovi pokušavaju da na ovakve načine kupe glasove Beograđana, koje opet neće kupiti od većine.

  24. Pa reče neko: smanjite prazrncne troskove po gradovima, skupe dogadjaje koji ne donose profit budžetu grada, pametno raspolažete opštinske pare pa ce biti za sve…siromasnijim opštinama neka se pomogne i svi zadovoljni

  25. Prebacite decu u BG skolu pa se vratite u septembru čim uzmu knjige. Pas stotina dindži za prebivalište i poseta bg-u. Lep izlet a mnogo isplativ.

  26. Udzbenici xa beogradsku devu kupuju se iz budzeta Grada Beograda. Roditelji dece iz npr Crne trave neka se obrate SO Crna trava, roditelji dece iz Krupnja neka se obrate svojoj opstini, itd.

  27. Užas.. U drugim gradovima knjige kostaju oko 20 000 dinara za prvi razred, a prosek plate u tim gradovima oko 50 000 dinara! Sta vise da se prica.

  28. Pitajte vaše gradonačelnike ,naš nam je obezbedio pare za besplatne udžbenike.

  29. Rivalizacija je nekada potsticajna ali u ovom slučaju nema vajde…
    Bitno da se napiše bilo šta…

  30. Sramota jel postoje druga deca sve pare od poreza iz svih gradova ide vama u Beogradu.Pitamo se kako Sapica nije sramota da odvaja decu kaze nasa Beogratska ddeca sve pa cak i prociscivac vazduha a sta rade druga deca majke koje zive same sa 2 deteta jedan 12 god a drugo 4 stanuje privatno jedno u skolu drugo u vrtic ima46 000 platu pa bi vama Sapicu dala te pare pa ih vi skolujte placajte privatno stan i sve dazbine hranite ih posaljite ih u skolu u obdaniste ako imate da platite da im se deca ne smeju jel nemaju za 1 svesku a vi vasu kako vi kazete devu prociscavajte cistim vazduhom sramota vija su ostala deca kad vi kao Beogradjani razdvajate sta ce tek drugi da rade vasa neka zive druga neka gladni pocepani budu ismevana od vase dece
    Vi ne treba da se se bavite ovim poslom jel pokazuje te deci kako da se dele na bogate i siromasne nasa i vasa deca strazno i zalosno

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.