Od danas pa do nedelje Golubac će biti domaćin otvorenog prvenstva Srbije i Mikro kupa Zemun u jedrenju za klase ,,Mikrotoner’’,,,Fin’’,,,Laser’’,,Laser radijal’’ i ,,Optimist’’. Očekuje se dolazak oko stotinu jedrilica iz desetak klubova iz naše zemlje i susednih zemalja Rumunije,Bugarske i Mađarske.Organizatori prvenstva su Jedriličarski Savez Srbije,Jedriličarski klub ,,Zemun’’ i opština Golubac.

-Opština Golubac i dalje će u velikoj meri ulagati u razvoj turizma a time i doprineti stvaranju povoljnih uslova za jedriličarski sport u ovom gradu na Dunavu,koji raspolaže svim bitnim uslovima da uskoro postane jedan od značajnih centara za sportove na vodi u Srbiji. Jedriličarski savez Srbije i opština Golubac imaju dobru saradnju već nekoliko decenija što je i rezultat ovaj izgrađeni Jedriličarski centar u našem gradu. Širina Dunava,povoljni vetrovi i najbolje regatno polje su jedno od preduslova za organizovanje međunarodnih,pa i svetskih takamičenja u jedrenju na vodi. Nastojaćemo da uvek i u svako vreme maksimalno činimo napore da zadržimo status domaćina ovakvih i sličnih takmičenja u sportovima na vodi,kaže predsednik opštine dr Nebojša Mijović.

Poznato je da ovde u Golupcu vetar duva 360 dana u godini. Međutim, ono što je zanimljivo, je da kada dođu jedriličari,vetra nema. Zato organizatori ovog takmičenja žele da ovih dana bude vetra kako bi takmičari pokazali koliko su spremni za ovaj šampionat i osvajanje pehara i medalja. Svečano otvaranje ove lepe sportske manifestacije biće danas u 11.sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari