Uprkos sjajnim partijama u prva dva kola protiv Argentine i Rusije, teniseri Srbije moraće ozbiljno da se preznoje kako bi ostvarili pobedu nad Italijom u trećem kolu Plave grupe Svetskog kupa. Viktor Troicki juče je izgubio od Andreasa Sepija rezultatom 0:2 (1:6, 4:6). Jedina šansa za plasman u finale koje se igra u subotu leži u Janku Tipsareviću koji danas prvi izlazi na teren i igra protiv Frančesko Pikarija, 406. na ATP listi, i u dublu Nenad Zimonjić / Viktor Troicki (koji će dubl Italijani poslati još nije poznato).

Troicki protiv Sepija u prvom setu nije napravio nijedan direktan poen. Italijan je brilijantno igrao, a praktično je samo sticaj okolnosti što je Srbin osvojio jedan gem. Drugi set je bio prilično neizvesniji, ali samo do rezultata 4:4. Onda je Italijan apsolutno kontrolu meča preuzeo u svoje ruke. Na kraju, posle sat i 25 minuta igre, Troickom je jedino preostalo da pobedniku stisne ruku i čestita mu na sjajnoj igri.

Ukoliko Srbija uspe da dobije preostala dva meča protiv Italijana igraće u finalu protiv prvoplasirane ekipe iz Crvene grupe. Za to mesto se bore Nemci i Šveđani. Šveđani, branioci trofeja, vode 1:0 pošto je Robin Soderling „demolirao“ domaćeg tenisera, Rajmonda Šitlera – 2:0 (6:0, 6:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari