U Valjevu se ubio policajac Vladimir J. (22) hicem iz službenog pištolja, rečeno je juče agenciji Beta u valjevskoj policiji i Okružnom sudu.
Vladimir J. je sebi oduzeo život, oko 22 sata, hicem ispaljenim u glavu u šupi u dvorištu porodične kuće u gradskom naselju Peti puk. Prema saznanjima Bete, njegovo beživotno telo pronašli su otac i brat.

U Valjevu se ubio policajac Vladimir J. (22) hicem iz službenog pištolja, rečeno je juče agenciji Beta u valjevskoj policiji i Okružnom sudu.
Vladimir J. je sebi oduzeo život, oko 22 sata, hicem ispaljenim u glavu u šupi u dvorištu porodične kuće u gradskom naselju Peti puk. Prema saznanjima Bete, njegovo beživotno telo pronašli su otac i brat. Njih dvojica optužili su policijske rukovodioce da su „doprineli tragediji“ jer su navodno „maltretirali“ Vladimira J. „čestim disciplinskim postupcima“ zbog navodne „nediscipline u službi“. „Obdukcija posmrtnih ostataka mladog policajca neće biti, urađena s obzirom na to da je ‘sve čisto’, a ni policija se neće zvanično oglašavati pošto za to nema potrebe jer su u pitanju „lični razlozi zbog kojih je Vladimir J. digao ruku na sebe“, rečeno je Beti u policiji, ali nije precizirano kakvi su to „lični razlozi“ naterali Vladimira J. da izvrši samoubistvo. Uviđaju nije prisustvovao ni dežurni istražni sudija Okružnog suda u Valjevu, koji je bio obavešten o samoubistvu policajca, jer je „procenjeno da nema ničega spornog“, a praksa tog suda je da se „uviđaj ne obavlja kod samoubistava koja nisu sumnjiva“. Sa takvim stavom složio se i lekar patolog, koji je prisustvovao policijskom uviđaju. Vladimir J. radio je u policiji dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari