U info kancelariji Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) u Prijepolju predstavljena je nova uslužna delatnost, samouslužni kompjuterizovani servis koji bi nezaposlenim trebalo da pomogne u bržem uspostavljanju komunikacije za poslodavcima zainteresovanim za određenje stučne kadrove.


– Potrudili smo se da kroz određeni vid usluga koje ne zahtevaju novčane subvencije, našu službu svrstamo u grupu modernih javnih servisa. Ovaj samouslužni servis nezaposlenim i našim klijentima daje mogućnost da se samo jednim pritiskom na dugme i unošenjem jedinstvenog matičnog broja, upoznaju sa svim aktivnostima i uslugama koje mogu koristiti, napišu CV i proslede ga elektronskom poštom do poslodavaca koji traže određene profile zanimanja, kao i da veoma brzo saznaju da li za njihovim strukama postoji potreba zapošljavanja u Priboju, Novoj Varoši i Sjenici, susednim opštinama koje „pokriva“ Filijala NSZ u Prijepolju, kaže Dragiša Simović, direktor i najavljuje skorašnje otvaranje i kluba za traženje posla. „Očekujemo da će ova naša nova usluga biti od koristi nezaposlenim licima da efikasnije i što brže dođu do potrebnih informacija u traženju posla, u čemu mogu uvek da računaju i na strućnu pomoć lica na našem info-punktu“, rekao je Aleksandar Stikić, predstavnik prijepoljske Filijale NSZ za odnose sa javnošću.

Prema rečima Dragiše Simovića, direktora filijale NSZ u Prijepolju, ukupan broj nezaposlenih u četiri opštine smanjio se u poslednjih nekoliko meseci. U maju je na evidenciji Službe za zapošljavanje bilo 21.362 lica, a u avgustu 20.874, od čega najviše u opštini Prijepolje – 6.911, zatim Priboju – 6.214 i Sjenici – 5.019, a najmanje u Novoj Varoši, svega 2.730. U pogledu stručne spreme, ukupno 431 fakultetski obrazovana osoba traži posao, sa šestim stepenom 503, petim 154, dok je 4.199 nezaposlenih lica sa četvrtim stepenom, sa trećim 7.791, drugim 616 i sa završenom osnovnom školom čak 7.175. Od ukupnog broja nezaposlenih u Prijepolju, Sjenici, Priboju i Novoj Varoši, nešto više od 50 odsto (10.747) su lica ženskog pola.

Sajam zapošljavanja u Priboju

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Priboju će se danas održati Sajam zapošljavanja. Na sajmu će učestvovati 28 poslodavaca koji su iskazali potrebu za popunu 110 radnih mesta. U Priboju je od maja broj nezaposlenih prvi put posle nekoliko godina smanjen na manje od 6000. Prema najnovijim podacima posao u Priboju čeka 5.807 ljudi, izjavio je na Konferenciji za novinare direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Prijepolje, Dragiša Simović. Sajam počinje u 11 časova , u Sali hotela Lim. Poslodavci u Priboju traže mesare, automehaničare, vozače, frizere, ali i ekonomiste, arhitekte, veterinare i grđevinske inženjere . D. G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari