Samovolja SNS i njihovih partnera 1

Odborničkoj grupi SPS-JS novo rukovodstvo opštine nije odobrilo korišćenje Male sale Opštine Gornji Milanovac za potrebe održavanja sastanka ove odborničke grupe pred održavanje sednica SO. Stručne službe su po našem zahtevu najpre pripremile, a potom povukle doneto rešenje, saopštile su juče ove stranke.

Održavanje sastanka odbornika koji su izabrani voljom skoro 8.000 građana Gornjeg Milanovca nikako se ne može tretirati kao korišćenje ovih prostorija u komercijalne svrhe. Ovo je samo još jedan pokazatelj samovolje SNS i njihovih koalicionih partnera koji se ponašaju kao da je opština njihovo vlasništvo. Da stvar bude još gora, službenica koja je najpre pripremila rešenje kojim nam se odobrava korišćenje ovih prostorija, istoga dana je zbog toga upućena na godišnji odmor mimo njene volje, a radi se o jednom od najboljih diplomiranih pravnika u Opštinskoj upravim“, navode u lokalnom SPS-u, i tvrde da njihova odbornička grupa zbog toga neće prisustvovati sednicama SO „jer ne žele da daju legitimitet Skupštini koja od samog početka ne radi po zakonu“.

SPS podseća i da njeni odbornici i iz odborničke grupe „Mladi Milanovca“ nisu pozvani na prvu redovnu sednicu na kojoj su izabrani predsednik opštine, zamenik predsednika opštine i članovi Opštinskog veća, iako postoji zakonska obaveza predsednika Skupštine da sve odbornike pozove na sednicu Skupštine.

Na konstitutivnoj sednici 12. maja postavljen je i sekretar SO. Pošto sumnjamo da sekretar ispunjava zakonom propisane uslove za obavljanje ove funkcije shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražili smo od predsednika Skupštine da nam dostavi dokumenta iz kojih se može videti da li je naša sumnja osnovana“, navode socijalisti i članovi JS iz Gornjeg Milanovca

Slute privremenu upravu

Kako je predsednik Skupštine prekršio zakon i nije dostavio tražena dokumenta o novom sekretaru Opštin, prinuđeni smo da se zarad ostvarivanja svojih prava obratimo povereniku za informacije od javnog značaja gospodinu Rodoljubu Šabiću. Ukoliko se bude ispostavilo da je naša sumnja osnovana i da novi sekretar ne ispunjava zakonom propisane uslove za obavljanje ove funkcije, Skupština opštine se ne može smatrati konstituisanom i tražićemo uvođenje privremene uprave“, navode socijalisti iz Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari