Šampion Evrope Mačester junajted napravio je veliki korak odbrani titule Lige šampiona pošto je sinoćpobedio Arsenal u prvom polufinalnom meču – 1:0 (1:0). Do finalne utakmice u Rimu „crvene đavole“ deli još 90, možda i više, minuta revanš meča koji će se na stadionu Emirati igrati veću utorak.

Mančester junajted – Arsenal 1:0 (1:0)

Strelac: Ošej u 17. minutu. Stadion: Old Traford. Gledalaca: 80.000. Sudija: Klaus Bo Larsen (Danska). Žuti karton: Tevez (Mančester)

Mančester junajted: Van der Sar, Evra, Ošej, Vidić, Ferdinand (od 88. Evans), Flečer, Kerik, Ronaldo, Anderson (od 67. Gigs), Runi, Tevez (od 67. Berbatov).

Arsenal: Almunija, Sanja, Ture, Song, Silvestre, Gibs, Dijabi, Fabregas, Nasri, Adebajor (od 83. Eduardo), Valkot (od 71. Bentner).

 

Konačan rezultat sinoćnjeg meča postavio je defanzivac Mančestera, Džon Ošej, veću 18. minutu. Prethodno je golman Arsenala Almunija u dva navrata odbranio gol šanse koje je imao Karlos Tevez. Mogao je posle pola sata igre i Kristijano Ronaldo da duplira prednost prvaka Evrope, ali španski golman ponovo je bio na visini zadatka i sigurno bi bio i junak meča da mu se mreža nije taj jedan put zatresla.

Arsenal na Old Traford nije došao samo kako bi se branio. Trener „tobdžija“ Arsen Venger nije spremio posebnu taktiku za prvi polufinalni meč, većje od svojih igrača tražio da igraju kao i inače u Premijer ligi. Isto je uradio i njegov kolega na klupi Mančestera Ser Aleks Ferguson. Posle velike borbe u prvom meču zadovoljniji može da bude Škotlanđanin. Odbrana Arsenala uspela je da zaustavi najveće zvezde sa „Teatra snova“: Runija, Ronalda, Teveza, Gigsa, Berbatova, ali samo je u jednom trenutku zaboravila na to da i defanzivci „crvenih đavola“ umeju da se „ušunjaju“ u protivnički šesnaesterac. Upravo je taj jedan detalj presudio ko će pobediti. „Tobdžijama“ ostaje nada da će u revanšu Adebajor i Valkot uspeti da nadmudre Vidića i ostale defanzivce Mančestera, ali, utisak je da će im taj zadatak biti izuzetno težak, naročito ako se zna da Andrej Aršavin nema pravo nastupa u LŠ jer je jesenas igrao za Zenit, a da je upravo on glavni organizator igre Arsenala ovog proleća.

Rezultati polufinala

Barselona – Čelsi 0:0

Mančester j. – Arsenal 1:0 (1:0)

Gigs zabeležio 800. nastup za Mančester junajted

Rajan Gigs sinoćje zabeležio 800. nastup za Mančester junajted. Bivši reprezentativac Velsa tako je postao rekorder kluba sa Old Traforda po broju odigranih mečeva. Pre njega rekord je držao Bobi Čarlton, koji je za „crvene đavole“ igrao 758 puta. Gigs je taj rekord oborio još u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari