Posle skoro tromesečne zimske pauze, danas se nastavlja superligaška trka za titulu, evropske vize i opstanak u najvišem srpskom fudbalskom rangu takmičenja, a prolećni deo prvenstva otvoriće jesenji lider i aktuelni prvak Partizan i njegova redovna „mušterija“ BSK, čija je jedina briga beg iz donjeg dela tabela.


– Nema lakih utakmica i lakih protivnika. Uloga favorita i očigledna razlika u klasi ništa ne znače ako se ne „pečatiraju“ pobedom. Još 15 kola nas deli od rekordne šeste titule, a startnih šest bodova viška su samo lepa ne i nedostižna zaliha, zbog čega nam je svaka utakmica važna. U Borči ne nastavljamo tamo gde smo stali u decembru nego krećemo iz početka. Samo s takvim pristupom možemo odbiti napade konkurencije i u maju proći prvi kroz cilj – kapiten crno-belih Saša Ilić ne potcenjuje, od svih, prežaljenog domaćina.

Međutim, bilo bi pravo čudo ako bi Borčanci prvi put u istoriji međusobnih duela zaustavili „parni valjak“, koji je ih je letos pregazio sa 7:0. Što zbog čuvanja „municije“ za teže bitke, što zbog problema s povredama i kartonima, odnosno promena u igračkom kadru i „rasta“, do sada skrajnutih, pojedinaca u očima trenera Vladimira Vermezovića u današnjoj startnoj postavi neće biti čak osam od 11 fudbalera koji su počeli poslednji meč u 2012, s ruskim Rubinom na oproštaju od Lige Evrope. Pod uslovom da strateg Partizana ostane pri svojoj najavi i „prepiše“ sastav s generalne probe s Koprom.

Golman Petrović je mesto među stativama vratio oporavljenom Stojkoviću, roviti Ostojić će s tribina gledati debi novog desnog štopera Pajovića, umesto desnog beka Miljkovića (suspenzija) tim delom terena špartaće Pauljević, dok bi na suprotnoj strani centralni defanzivac Stanković trebalo da dobije prednost u odnosu na klasične i standardne bekove Lazevskog i Volkova. U promenjenoj formaciji 4-4-2 ima mesta za jednog zadnjeg veznog, što će pre biti preporođeni Smiljanić nego S. Marković, na krilima nema Tomića (prešao u Genčlerbirligi) i L. Markovića (povređen), što je šansa za, ove zime dovedenog, Luku i izgleda „vaskrslog“ Brašanca. Napad će predvoditi M. Šćepović (umesto brata Stefana, pozajmljenog Ašdodu) i novajlija Kojić, jer je mladi starosedelac Mitrović rovit.

Za štopera Ivanova i organizatora igre Ilića nema zime.

Održana Skupština

U klupskom sportskom centru u Zemunu juče je održana redovna Skupština Partizana, na kojoj je trebalo da bude podvučena crta ispod 2012. godine i članovima upravljačkog tela crno-belih predočen plan aktivnosti Upravnog odbora u narednih 12 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari