Utakmicom u Zagrebu protiv istoimenog prvaka Hrvatske petostruki uzastopni šampion regionalne, sada ABA, lige Partizan mt:s u subotu (16.30) započinje nadmetanje u novoj sezoni s ciljem da opravda primat na Jadranu.

Crno-beli ulaze sa promenjenim timom, što će se pogotovo osetiti u kreaciji igre novog plejmejkera iz SAD, te pod koševima gde su se Katiću pridružili Raduljica i povratnik iz NBA, za sada privremeno, Peković. „Vruće“ gostovanje moraće odmah da izvuče najbolje od izabranika Vlada Jovanovića, ali dva trijumfa nad rivalom u prošloj sezoni ohrabruju i ulivaju samopouzdanje.

Veliku pažnju privući će i srpski derbi u Pioniru gde će snage odmeriti Crvena zvezda Beograd i Hemofarm (subota, 18.15). Oba rivala unapred ističu da ova sezona neće biti sa šampionskim ambicijama, već da će pokušati da naprave tim za budućnost. Crveno-beli su sa Svetislavom Pešićem na klupi na premijeri protiv minhenskog Bajerna već pokazali zavidan kvalitet miksa nastalog od tima sa Malog Kalemegdana i FMP iz Železnika, dok sastav Željka Lukajića ima zadatak da sa smanjenim budžetom i promenjenim sastavom bude konkurentan kao prethodnih godina.

S druge strane, borbu za visok plasman najavljuju iz Kragujevca, a prvi veliki ispit za Radnički biće Cibona koja u srce Šumadije dolazi u nedelju (20.00). Miroslav Muta Nikolić ima solidan tim koji je slavio na 11 pripremnih utakmica, a kako sam ističe, preostalo mu je još da pokrpi rupe u defanzivi.

Ipak, srpskim klubovima, a pre svega Partizanu, najveći konkurent za titulu biće povratnik na Jadran izraelski Makabi koji će u regionu igrati u turnusima, pa je već imao tri meča i sva tri puta slavio čime je demonstrirao veliki kvalitet koji je doneo u ABA ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari