Na osnovu ocena kvaliteta rada za prošlu godinu, Ministarstvo zdravlja je proglasilo Dom zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ u Inđiji za najbolju zdravstvenu ustanovu u kategoriji do 50.000 stanovnika. Šest godina za redom su među najboljima u Srbiji a sada su apsolutni šampioni u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Na 7. konferenciji kontrole rada zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja je rečeno da su pratili kvalitet rada u 160 ustanova te da je ovo laskavo priznanje koje je poneo dom zdravlja u Inđije rezultat dugogodišnjeg nastojanja da se unapredi kvalitet rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

– U poslednjih šest godina uvek smo bili među tri najbolja doma zdravlja u Srbiji. Na osnovu elemenata koji se prate slobodno mogu reći da zaposleni u domu zdravlja u Inđiji rade tri do pet puta više od njihovih kolega u ostalim domovima zdravlja. Ovo je priznanje za dugogodišnji rad ove ustanove gde smo jasno pokazali da obimom i sadržajem pružamo mnogo više. Potvrda za to je i akreditacija koju smo dobili ove godine na period od sedam godina – rekao je dr Vasa Petrović, direktor inđijskog doma zdravlja.

Od 2005. godine ova ustanova istrajava na poboljšanju kvaliteta rada. Svi zdravstveni radnici prošli su razne vidove edukacije i poseduju evropski sertifikat ERC. Donedavno je 16 lekara bilo na specijalizaciji, trenutno ih je 12. Značajna sredstva uložena su u dogradnju objekta, nabavku sanitetskih vozila i opremanje zdravstvenih ambulanti što je dovelo do toga da budu šampioni u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari