Ni u poslednjem prvenstvenom meču Partizana, s ekipom Čukaričkog ove subote na Banovom brdu, u postavi crno-belih neće biti Antonela Žulijana Roberta Žuke. Brazilski vezista će, kao i veći deo proleća, saigrače bodriti s tribina, s tom razlikom što ovaj put dolazi kao novi fudbaler Deportiva La Korunje.

Iskusni kvaritelj igre, koji je od dolaska iz Botafoga u leto 2007. za srpskog šampiona odigrao 82 utakmice, dao 12 golova i, borbenošću na ivici fizičke izdržljivosti postao ljubimac navijača kluba iz Humske, prošao je u petak neophodne lekarske preglede i ispunio poslednji uslov za potpisivanje dovogodišnjeg ugovora sa ovim članom španske Primere. U opticaju je bilo i nekoliko nemačkih, grčkih, latinoameričkih i arapskih klubova, ali je Žuka izabrao Iberijsko poluostrvo za novu radnu i životnu sredinu.

Osim njega u borbi za poslednja tri superligaška boda u sezoni 2008/09. neće učestvovati ni levi bek Obradović (pre definitivnog napuštanja našeg fudbala morao je na redovne terapije kičme u Nemačkoj) i organizator igre Moreira (već na odmoru).

Parovi 33. kola

SUBOTA: Hajduk (K) – Borac, Čukarički – Partizan, OFK Beograd – Banat, Mapredak – C. zvezda, Jagodina – Javor, Rad – Vojvodina. Svi mečevi počinju u 17 časova.

Banat ili OFK

Poslednje kolo razrešiće i dilemu oko imena ekipe koja se seli u niži rang takmičenja. Odluka će pasti u direktnom okršaju poslednjeplasiranog OFK Beograda (30 bodova) i Banata (31). „Romantičare“ samo pobeda može da spase ispadanja iz elite, dok je gostima i remi dovoljan za opstanak među najboljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari