Partizanov kapiten Mladen Krstajić ne krije da mu je pao kamen sa srca kada je sudija odsvirao kraj najtežeg šampionovog meča u mini ciklusu od pet kola, ali ne krije se iza bodova osvojenih u derbiju sa Vojvodinom nego otvoreno govori o dva različita lica crno-belih u pobedi kojom je tim iz Humske još jednom pokazao da se ne odriče treće titule u nizu.


– Utakmica nije donela toliko kvalitetan, koliko uzbudljiv fudbal. Bilo je dosta golova i šansi na obe strane, ali i mnogo taktike, sa dva različita poluvremena. U prvom je Partizan kontrolisao situaciju na terenu i relativno lako stekao lepu prednost, dok je nastavak pripao, više stihijski upornoj nego organizovano ofanzivnoj, Vojvodini. I to u dobroj meri zahvaljujući našem preteranom povlačenju.

Šampion ne sme da bude defanzivan. Bez obzira ko je ne terenu i kakav je rezultat moramo da se pitamo svih 90 minuta. Barem, u Srbiji – smatra najiskusniji prvotimac „parnog valjka“, kojem je u 5. minutu duela sa „lalama“ pukla zadnja loža.

I posle ovog kola ima dosta povika na sudije, vaš protivnik kuka zbog poništenog gola, dok u Smederevu ne mogu da pređu preko Zvezdinog penala i Stamenkovićevog faula. Verujete li u regularnost prvenstva?

– Želim da verujem da je prvenstvo regularno i da će šampion biti pošteno odlučen. Nemam(o) vremena za analize sudijskih odluka ni na našim, a kamoli tuđim utakmicama. Neka se time bave navijači, uz kaficu, i oni čiji je posao da delegiraju i ocenjuju arbitre. Čuvamo energiju za važnije stvari, kao što je odbrana duple krune. Puno je još posla pred nama.

Može li Partizan prvi kroz cilj u oba domaća takmičenja?

– Mislim da može, pogotovo što je ponovo u situaciji da najviše sam kroji svoju sudbinu. Ako smo mogli da izdržimo sve one unutarnje lomove i turbulencije prošle jeseni i vratimo se posle kiksa s Javorom, pre par kola, ne bismo smeli sve to sada da „prospemo“. Situacija u klubu je normalna, Zvezda nam izmiče samo dva koraka. Nema više alibija. Sada su stručni štab i igrači na potezu.

Hoće li, posle dužeg vremena, večiti derbi odlučiti šampiona?

– Nisam pričao u prazno, reda radi, kada sam pre starta drugog dela sezone najavio neizvesnu i dugu trku za titulu. Kiksirali smo, ali grešila je i Zvezda. Partizan je u dobroj formi, što se ne može reći za večitog rivala, ali i oni pobeđuju. Sve govori da ćemo međusobnim duelom odlučiti prvaka. Bili mi ili oni prvi na tabeli pre 8. maja, tog dana znaćemo ko ide u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kakve su šanse da predvodite crno-bele u toj ključnoj bici?

– Povreda zadnje lože nije laka, ali nadam se da ću snagom volje i intenzivnom terapijom uspeti da se vratim na teren već za polufinale Kupa sa Vojvodinom, 14. aprila – neće još u penziju Krstajić.

Povratak Đorđevića?

U slučaju najgoreg scenarija, novih povreda ili problema s kartonima centralnih defanzivaca, u ekipu bi mogao da se vrati „precrtani“ Nenad Đorđević. Posle „ispadanja“ Krstajića stručni štab ima na raspolaganju samo trojicu štopera za uparivanje sa M. Jovanovićem – mladog Stankovića (ove zime došao iz OFK Beograda), Krnetu (prekomandovan iz omladinske ekipe) i Kneževića (od početka proleća igra desnog beka) – pa ne bi bilo čudno da ekipi bude priključen eks kapiten, koji mesecima individualno trenira. Uprkos razmeni teških reči sa trenerom Stevanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari