Sve što je važilo za prošlonedeljni, neodigrani meč Partizana i BSK-a važi i za današnji, drugi pokušaj susreta vodećeg tima srpskog prvenstva i jedne od najneuspešnijih superligaških ekipa. Crno-beli su apsolutni favoriti, a domaćini bi pevali od sreće kada bi makar remijem prekinuli gubitničku tradiciju u duelima s klubom iz Humske. Zajednička im je samo želja da, pre sedam dana, potopljeni teren Vizelj parka u Borči ovog puta bude uslovan za fudbal.


– Baš ništa se nije promenilo u našem pristupu ovom gostovanju i očekivanjima od njega. Znamo da smo bolji tim od domaćina i to nameravamo potvrditi s nova tri boda, kao što smo svesni da nas motivisani BSK neće pustiti da se prošetamo njegovim terenom. Moramo biti borbeni i koncentrisani da bismo srušili drugu od 15 prolećnih prepreka do nove titule – uvek racionalni kapiten i organizator igre „parnog valjka“ Saša Ilić ne obećava reprizu jesenje goleade, u kojoj se udarcem iz penala i golman Vladimir Stojković upisao u strelce, ali i ne dovodi u pitanje još jednu pobedu nad nejakim gradskim rivalom.

Crno-beli sada, ipak, imaju motiv više. Prvi pratilac Crvena zvezda kiksirala je u subotu, pa bi u slučaju očekivanog epiloga odloženog susreta 16. kola razlika između večitih rivala sa startnih šest porasla na osam bodova.

– Naravno da nam kiksevi konkurenata u borbi za titulu olakšavaju posao, ali ne računamo na njih. Radije biramo naše dobre igre i pobede. To je najispravniji i najsigurniji put do novih kvalifikacija za Ligu šampiona – podseća najiskusniji igrač Partizana, u čijim redovima osim ofanzivnog Lazara Markovića (još na lečenju u Engleskoj) neće biti ni zadnjeg veznog Milana Smiljanića (kartoni).

Štoper Miloš Ostojić nema više problema s povredom, ali malo je verovatno da će odmah iz prvih 11 skloniti novajliju Tomislava Pajovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari