Liga Evrope dobiće 15. maja u Amsterdamu novog šampiona nakon što je branilac trofeja Atletiko Madrid eliminisan već u šesnaestini finala. „Jorgandžije“ su doduše u revanšu u Kazanju uspele da savladaju domaći Rubin golom Falkaa (1:0), ali se to ispostavilo kao Pirova pobeda s obzirom da je ruski klub slavio u Španiji.

Ogromno uzbuđenje viđeno je na Stamford bridžu gde je još uvek aktuelni šampion Evrope Čelsi tek u zaustavnom vremenu golom Azara uspeo da izjednači protiv Sparte, spreči produžetke i ode u osminu finala (1:1). Produžeci su zato viđeni u Bukureštu gde je Steaua nadoknadila zaostatak iz Amsterdama (0:2). Kako u njima nije bilo golova, pobednika su odlučili penali u kojima su se bolje snašli igrači Steaue i zasluženo prošli dalje.

Na pragu velikog poduhvata bio Liverpul, da nadoknadi zaostatak iz Sankt Peterburga, ali je ipak uspeo da slavi „samo“ sa 3:1 pa je Zenit otišao dalje zahvaljujući golu u gostima. Totenhem se provukao kroz „iglene uši“ jer je golom Dembele u 90. minutu izjednačio u Lionu. S druge strane, Lacio je savladao Borusiju iz Mejhengladbaha i otišao dalje, dok su Plzen i Inter potvrdili nastup u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari