Partizan na sve strane traži nove štopere. U iščekivanju raspleta u slučaju bugarskog reprezentativca Ivana Ivanova iz Alanije i bivšeg kapitena OFK Beograda Đorđa Jokića, a sada prvotimca Toma na istoj poziciji, sportski direktor Partizana Mladen Krstajić počeo je pregovore sa Brazilcem Leandrom Glauberom (28 godina, 190 cm), doskorašnjim centralnim defanzivcem Rapida iz Bukurešta.


– Poslali smo pismo agenciji koja ga zastupa. Dobar je igrač, bez obaveza prema Rapidu, i želimo da ga dovedemo – potvrdio je Krstajić interesovanje za momka koji je pre epizode u našem komšiluku nosio dres brazilskih ekipa Sao Kaetano, Mineiro i Palmeiras, nemačkog Ninberga (51 meč) i engleskog Mančester Sitija (1 utakmica).

S Ivanovim i Jokićem je ista meta, isto odstojanje. Obojica bi da dođu u Humsku, ali kako su i jedan i drugi pod ugovorima, transferi su u rukama njihovih klubova. S tim što je Jokić spreman da odustane od novca koji mu pripada, pre novembra raskine saradnju na svoju štetu i odmah se stavi na raspolaganje crno-belima.

– Takav igrač i čovek vredi da ga čekam(o) do decembra. Oduševio me je svojom spremnošću da po svaku cenu dođe u Partizan. I u njegovom i u slučaju Ivanova smo napravili korak unapred u pregovorima – hvali sportski direktor Partizana člana mlade selekcije SiCG koja je uzela srebro na Evropskom prvenstvu 2004.

U međuvremenu, na probu je došao štoper Metalca Vladimir Otašević (25), a na odlazak (u slučaju kupovine dva kvalitetna štopera) čeka najmlađi i najskuplji među njima Stefan Savić, za kojeg Partizan traži 10 miliona evra. Do odlaska na najvažniju fazu priprema u Sloveniji (21. jun – 3. jul), Krstajić nastoji da dovede denog beka (prvi kandidat supertalentovani Marko Petković iz OFK Beograda) i dvojicu vezista (pikovi Miroslav Radović iz poljske Legije i Saša Marković iz OFK Beograda). 

 

Novi dres za nove trofeje

Fudbaleri Partizana u novoj sezoni će nastupati u novim, specijalno za njih dizajniranim dresovima marke Adidas. Renomirani nemački proizvođač sportske opreme i sponzor crno-belih juče je javnosti, na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu velikog broja prijatelja kluba i Partizanovaca iz javnog života, predstavio novo „odelo“ osvajača najtrofejnijeg srpskog kluba u novijoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari