Posle višečasovne neizvesnosti tokom petka, u vezi stanja superligaških terena nakon velikih snežnih padavina, većina utakmica 19. kola dobila je zeleno svetlo Zajednice klubova JSL za odigravanje ovog vikenda. Među njima i oni koji se najviše pitaju za titulu – fudbaleri vodećeg Partizana i drugoplasirane Crvene zvezde.


Prvi nisu imali milosti prema rivalima u prva tri prolećna kola, pa su apsolutni favoriti i protiv OFK Beograda, koji od 2006. zbraja poraze od crno-belih, još traži rezultate i igru u prvenstvu i nastoji da zaboravi neuspeh u prvom meču polufinala Kupa.

– Mada statistika to ne pokazuje, OFK Beograd je tradicionalno neugodan rival za Partizan. Neće nas zavarati ni njegove nešto slabije partije u poslednje vreme, inače daleko ispod nivoa igara koje sam video na pripremama u Antaliji. Nadam se da se neće baš protiv nas „probuditi“. Ni da ćemo razbraniti odličnog golmana Lukača, kao Vojvodina nedavno u Kupu, mada gosti imaju još vrlo dobrih pojedinaca – oprezni je optimista trener „parnog valjka“ Vladimir Vermezović, koji na raspolaganju neće imati L. Markovića (na lečenju), M. Šćepovića i Stankovića (oporavljeni, ali nespremni).

Crveno-beli idu na Čair, s namerom da nastave trijumfalni niz u duelima s Radničkim iz Niša, po mogućstvu manje neizvesnom i stresnom partijom od tesnih pobeda u jesenjem prvenstvenom i Kup susretu.

– Oba puta smo ih dobili teško, posle preokreta, jurnjave rezultata i pogocima u poslednjim trenucima. Nadam se da će ovog puta biti drugačije – poručio je Aleksandar Janković, šef struke crveno-belih, čije će gostovanje, prema najavama domaćina, dovesti 12.000 ljudi na meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari