Preduzeće za puteve Kragujevac nastavilo je radove na sanaciji magistralnog, odnosno državnog puta prvog reda Kragujevac – Topola. Vrednost radova je, prenose lokalni mediji, oko 36 miliona dinara, sa PDV-om, a investitor je firma Putevi Srbije. Preduzeće za puteve Kragujevac angažovano je na sanaciji deonice od oko 300 metara, u ulici Internacionalnih brigada, koja je deo magistralnog putnog pravca prema Topoli.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

– Rade se četiri kolovozne trake koje će biti odvojene ostrvom širine dva metra i trotoarom sa jedne strane. Deonica koju sada radimo imaće denivelaciju, što znači da će desna traka, iz pravca Topole, biti niža od leve. Put se proširuje, obe kolovozne trake biće široke po 6,5 metara, dok je trotoar širine metar i po. Rade se dva sloja novog asfalta, deset centimetara, plus pet centimetara habajućeg sloja, pojašnjavaju u Preduzeću za puteve i dodaju će sanacijom puta prema Topoli biti obezbedjen veći konfor o bolja bezbednopst saobraćaja na toj magistralnoj saopbraćajnici.

Deonica u ulici Internacionalnih brigade, na kojoj se trenutno radi, pretposlednja je u planu za sanaciju puta Kragujevac – Topola. U Preduzeću za puteve tvrde da će naredne godine biti završena sanacija i poslednje deonice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari