Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je šteta što predsednik Vlade Republike Srpske i lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nije juče došao u Mostar, na sastanak sa njim i liderima HDZ Bosne i Hercegovine i SDA, Draganom Čovićem i Sulejmanom Tihićem.

– To bi bila dobra prilika da se Dodik susretne sa Čovićem i Tihićem, ali i sa mnom. To je njegova odluka, ja je respektujem. Žao mi je što je propuštena još jedna prilika i mislim da te razgovore treba nastaviti – rekao je Sanader. On je naveo da kao premijer Hrvatske, jedne od potpisnica Dejtonskog sporazuma, pozdravlja dijalog tri najjače stranke u BiH o ustavnim promenama.

Sanader je juče u Mostaru otvorio Međunarodni sajam ekonomije i pozvao investitore da ne odustanu od svojih ulaganja u BiH i Hrvatsku. Otvaranju sajma prisustvovali su i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, zvaničnici BiH i oko 700 izlagača iz tridesetak zemalja. Dodik je pre dva dana rekao da neće prisustvovati sastanku u Mostaru zbog izjava hrvatskog šefa diplomatije Gordana Jandrokovića. On je naveo da RS ima formalne probleme sa Vladom Hrvatske u vezi sa nekim pitanjima i da jučerašnji sastanak ne bi dao odgovore na ta pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari