Optimista sam kada je u pitanju budućnost Srbije i Sandžaka. Srbija je ekonomski motor Balkana, a Sandžak je, s obzirom na etnički i geografski položaj, most između Srbije, Kosova i Crne Gore – rekla je na konferenciji za novinare Dženifer Braš, zamenica ambasadora SAD u Beogradu, koja je juče posetila Novi Pazar.

Optimista sam kada je u pitanju budućnost Srbije i Sandžaka. Srbija je ekonomski motor Balkana, a Sandžak je, s obzirom na etnički i geografski položaj, most između Srbije, Kosova i Crne Gore – rekla je na konferenciji za novinare Dženifer Braš, zamenica ambasadora SAD u Beogradu, koja je juče posetila Novi Pazar. Izražavajući zabrinutost za stabilnost Sandžaka, ona je naglasila da se SAD zalažu za mir, stabilnost, demokratski i ekonomski razvoj ove regije.
Kada je u pitanju situacija na Kosovu i njena refleksija na Sandžak, zamenica američkog ambasadora je ocenila da je „sve moguće“, ali i da “ narod u tome igra veliku ulogu, a ja računam na dobru volju naroda“. Brašova je rekla da Ambasada nema stav o dešavanjima u Islamskoj zajednici, ali da se vlada SAD zalaže za odvojenost države i verskih zajednica, kao i da „problem u Islamskoj zajednici treba da se reši bez mešanja države i političara.
Dženifer Braš je u Novom Pazaru razgovarala s predstavnicima lokalne vlasti, političkih partija i nevladinih organizacija. Najavila je otvaranje Američkog kutka u ovom gradu i da će to biti urađeno u saradnji s lokalnim partnerom koji još uvek nije pronađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari