Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je posle obilaska poplavljenog područja u Trgovištu da Srbija nema registar „crnih tačaka“ koji bi pomogle da se neke prirodne tragedije trajno spreče, a druge zaustave i kontrolišu.

– Od 1. jula, kada sve ovo što zovemo vanredne situacije, pređe u ruke Ministarstva unutrašnjih poslova, odmah ćemo napraviti registar ‘crnih tačaka’ koji će nam pomoći da se u ovakvim i sličnim situacijama brže organizujemo – rekao je Dačić.

On je precizirao da je ono što se dogodilo posledica nemara i neodgovornosti i da će MUP sve one koji treba da brinu o zaštiti od poplava terati da profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

– Vama danas, samo dva kilometra odavde, preti klizište koje u najgoroj varijanti može da prepreči reku, što bi za posledicu imalo evakuaciju celog Trgovišta – upozorio je Dačić. Ministar unutrašnjih poslova juče je u Trgovištu postavio kamen temeljac na Kozjedolskoj reci, na mestu gde je bio stari most koji je bujica odnela pre devet dana.

Novi most, u vrednosti od četiri miliona dinara, izgradiće u roku od mesec dana Građevinskoj preduzeće „Tončev gradnja“, aktuelnog predsednika opštine Surdulica Novice Tončeva i biće dug 15 metara.

Ministar Dačić je juče posetio i područje Vlasinskog jezera gde su mu predstavljene potencijalne mogućnosti za nova infrastrukturna ulaganja. Nakon poplavnog talasa koji je prošle nedelje zahvatio opštinu Trgovište na žiro račun opštine do sada je uplaćeno preko 40 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari