SANU: 2020. biće posvećena Vladanu Đorđeviću

Ostavite komentar


  1. Djordjević je u ime Srba izradio geopolitičku i antropogenu studiju o Arnautima i Velikim silama. Time je produbio mržnju medju dva naroda. Da bi gradjanima bilo jasno o čemu se radi, Akademija bi mogla da štampa tu brošuru, izdatu 28.januara 1913.godone,ili njom i dalje vlada ova etnička grupacija.

    1. Oćete da kažete da je dr Đorđević u Albanaca našao anatomsku anomaliju u vidu nesrasle krsne kosti? Za one sa jeftinijim ulaznicama (ako nije tendenciozno), dr Đorđević je tvrdio da Albanci imaju rep, kojim se kače za granu drveta kada spavaju da ne bi pali. Zašto Albanci imaju rep? dr Đorđević je imao više teorija i sve su bile mnogo pre Hitlerove eugenično-rasne teorije. E sad, ako je SANU godinu posvetila dr Vladanu Đorđeviću to implicira u kojem će pravcu naše društvo inetlektualno da raste i da se razvija. Istorija se ponavlja…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.