Saobraćajni fakultet obeležio 73. rođendan 1Foto: Saobraćani fakultet

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je svečanom akademijom svoj 73. rođendan.

Reč je o najstarijoj obrazovnoj i naučnoj instituciji u oblasti saobraćaja, transporta, logistike i komunikacija u našoj zemlji i regionu jugoistočne Evrope, saopštili su sa ovog fakulteta.

„Inženjeri potekli sa ovog fakulteta ostvarili su mnoge značajne uspehe u organizaciji upravljanju, projektovanju i razvoju saobraćajnih preduzeća i saobraćajnih sistema svih vidova u zemlji i inostranstvu, od kojih veliki broj spada u svetski priznata i poznata imena“, navodi se u saopštenju te ustanove.

Danas Saobraćajni fakultet edukuje studente koji stiču sveobuhvatna tehnička znanja i veštine iz železničkog, drumskog i gradskog saobraćaja i transporta, bezbednosti drumskog saobraćaja i transporta, logistike, vazdušnog i vodnog saobraćaja, telekomunikacionog i poštanskog saobraćaja, na tri nivoa studiranja.

Nastavni proces se odvija kroz osnovne, master i doktorske akademske studije.

U poslednjih godinu dana na Saobraćajnom fakultetu diplomirao je veći broj studenata nego lane: 216 na osnovnim i 102 na master studijama.

Tokom 2023. godine Saobraćajni fakultet je bio jedan od najaktivnijih visokoškolskih ustanova na polju naučne saradnje.

Fakultet je potpisao 28 ugovora za projekte i studije, a bio je i organizator nekih od najvažnijih stručnih konferencija posvećenih razvoju saobraćajnog inženjerstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari