Čačanski saobraćajni policajci prekinuli su juče bojkot kontrole vozila jer je ispunjen zahtev da se njihov kolega Dejan Tadić koji je po kazni premešten u Gornji Milanovac vrati na službu u Čačak.

Tadić, koji je u saobraćanoj policiji u Čačku radio 19 godina, pre dva meseca je prebačen na mesto pozornika u policiju Gornjeg Milanovca, pošto je pokušao da ukloni policijsku „maricu“ nepropisno parkiranu ispred zgrade čačanske policije. Velika većina njegovih kolega, 85 od 88 čačanskih saobraćajaca, potpisala je peticiju kojom je od nadležnih tražila da Tadić bude vraćen u Čačak i u znak protesta počeli bojkot tokom kojeg su intervenisali samo kada se dogode saobraćajne nezgode.

Za dva meseca, saobraćajci u Čačku uglavnom nisu kažnjavali vozače, pa je broj napisanih prijava za saobraćajne prekršaje bio gotovo 20 puta manji u poređenju sa mesečnim prosekom od 2.027 kazni. U februaru je napisano 111 saobraćajnih kazni i prijava i oko pet prijava za vožnju pod dejstvom alkohola, saznaje se u saobraćajnoj policiji u Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari