Šapčani odbranili grad od poplava 1Foto: Dragan Eraković

Posle javno iznetih optužbi poverenika SNS dr Bobana Birmančevića da su prilikom izbora za Savet MZ Preki šor 2014. godine članovi i simpatizeri SNS bili angažovani na odbrani Šapca od poplava i da zbog toga nisu pobedili u ovoj MZ reagovao je Gradski odbor ZZS.

– To je zlonamerna tvrdnja, jer u odbrani Šapca bili su angažovani brojni građani Šapca i nije se gledala stranačka pripadnost. Međutim, tada je Boban Birmančević obavljao funkciju komandanta Štaba za vanredne situacije, a niti se zna ko ga je i kako postavio na to mesto, gde je, pored ostalog, izradio pečat Štaba i napravio dugove od 60 miliona dinara. Takva zloupotreba položaja ne zastareva, i kad-tad ovo će biti predmet istražnih organa, istakao je Milan Vasić, potpredsednik GrO ZZS. On podseća i da je SNS naveo da se bespravno prodaje narodna imovina, kao što su prostorije MZ Preki šor.

– Sva prodaja imovine u javnoj svojini obavlja se po zakonskoj proceduri, vrednost utvrđuje sudski veštak, a za funkcionisanje mesnih zajednica ima sasvim dovoljno prostora u gradu. Sredstva koja su dobijena od prodaje javne imovine služe za izgradnju infrastrukture, a pored ostalog ulaže se u opremanje slobodne zone. Za poslednje dve godine u Šapcu zaposleno je više od 2.000 lica, i prvi put posle tri decenije smanjen je broj nezaposlenih na manje od 10.000, istakao je Milan Vasić.

Iznevši primedbe na cenu odnošenja i deponovanja smeća, SNS kao da ne shvata da je to civilizacijska obaveza, podsetio je Vasić. Još od 2015. godine odnošenje smeća primenjuje se i na seoskom području, a odnošenje smeća regulisano je po evropskim standardima. Regionalna deponija izgrađena je najvećim delom sredstvima Evropske unije i jasno je da se smeće i otpad moraju tretirati po ekološkim principima i da bi to trebalo da prihvati i SNS, saopštavaju iz šabačkog ZZS.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari