"Šapić ništa nije rešio": Farmaceutkinja "Apoteke Beograd" o gradonačelnikovoj ponudi opoziciji 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

U toku je prikupljanje potpisa za peticiju protiv privatizacije preduzeća Apoteka Beograd koju je pokrenula politička platforma Solidarnost. Održan je i protest zaposlenih ispred Gradske uprave zbog najavljenog gašenja te ustanove.

Farmaceutkinja Vera Popović kaže da zaposleni nisu za privatizaciju.

„Ovaj sitem može i mora da bude održiv, mi smo praktično deo privatne zdravstvene zaštite, treba da ostanemo na korist Beograđanima i korist našem gradu. Postoje segmenti našeg poslovanja koji su jedinstveni u odnosu na privatne lance“, kaže ona.

Postoji, kaže, finansijska konstrukcija koju su planirali da iznesu gradonačelniku, prenosi N1.

„Koliko bi nama trebalo pomoći, u određenom vremenskom roku, da bude permanentna i da stanemo na noge. Plate kasne već dva meseca, pomoć grada u konstantnom prilivu novca u određenom vremenskom roku. Kada stanemo na noge, ukidanjem javnih nabavki kao obaveze, mogli bismo da se vratimo konkurentni na tržište. Mi smo u gradsku kasu slivali velike količine novca kada je taj suficit postojao“, kaže ona.

Ona ističe da su apoteke skromno snabdevene.

„Tu postajemo tužni što radimo sa lagerom koji je jako mali, što nemamo sve što je našim pacijentima potrebno, navikli smo ih. Tu smo za savet, molimo građane da se ne ljute što nemamo robe“, kaže ona.

Govoreći o ponudi gradonačelnika Šapića, koji je opoziciji ponudio mesto direktora Apoteke Beograd, Popović kaže da „to nije odgovor ni na jedno njihovo pitanje“.

„Koje smo gradonačelniku postavili, ni pismeno, ni na protestu. Naši zahtevi su bili da se sistemski problem reši sistemskim putem, između grada i nas, kadrovsko rešenje nikad nije bilo na zaposlenima. Mesto direktora je uvek bilo politička funkcija i nismo imali uticaja na nju. Trenutno samo smena direktora, koju mi nismo tražili, nije sistemsko rešenje problema ignorisanja Apoteke Beograd godinama unazad“, kaže ona.

Kako je rekla, planirali su da ostanu uporni pri zahtevima i protestima.

„Apelujemo i na građane da podrže naše inicijative, potpisima našu inicijativu za opstanak, da ponovimo proteste koji bi bili, nadam se, masovniji, sve u cilju jednog sastanka gde bismo mogli da objasnimo koja je svrha našeg opstanka“, navodi Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari