"Donesite potpise i daćemo podršku": Šapić dao opoziciji rok do ponedeljka da ponudi ko će biti novi direktor Apoteke Beograd 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da ponuda opoziciji da predstave kadrovsko rešenje za direktora Apoteke Beograd otvorena i da do ponedeljka mogu da dostave rešenje predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću i da će grad stati uz novog direktora te ustanove koji ispuni potrebne uslove da bude imenovan.

Šapić je na konferenciji za novinare istakao da ko do ponedeljka Nikodijeviću donese najveći broj potpisa odbornika, na taj broj dobija i njihova 64 i biće izabran za vršioca družnosti direktora Apoteke Beograd, ali će imati obavezu da reši probleme.

„Ukoliko se desi da ne dođe niko, pošto su rekli da mi izabremo nekog od zaposlenih, evo neka oni izaberu. Donesite potpise i daćemo iskrenu podšku da to uspe“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, rešenje nije da novi direktor traži izmene zakona, jer je to dugotrajan i komplikovan proces koji nije u nadležnosti grada, već da problem Apoteke Beograd reši u trenutnim zakonskim okvirima.

„Uradićemo sve što novi direktor Apoteke Beograd bude zahtevao i što bude bilo u okviru njegove nadležnosti, jer mi nismo to znali bolje. Nismo našli bolje rešenje, ako imaju i zaposleni neka predlože, ali nemojte da nam dajte rešenje gde treba da menjamo više zakona, onda mi nismo adresa za to“, dodao je Šapić.

On je istakao da mu nije teško da prizna da nešto ne zna i ne ume i da zato priznaje da ne zna kako da reši problem nekonkurentnosti Apoteke Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari