Šapić o novoj boji autobusa: Biće nemanjićko plava, a ne crvena kao kiosk sa viršlama 1Kako bi trebalo da izgledaju autobusi GSP nakon farbanja Foto: Danas ilustracija/ (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Sva vozila javnog gradskog prevoza mlađa od dve godine ubuduće će biti „beogradske“ plave boje, umesto soc-crvene, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je na konferenciji za novinare rekao da će sva vozila mlađa od dve godine biti prefarbana, a sva nova koja se nabavljaju će biti iste plave boje.

„Beogradska plava, nemanjićka plava, vizantijska plava, koja ima više simbolike nego crvena koja nas je podsećala na kioske sa viršlama i jogurtom“, kazao je Šapić.

On je precizirao da vozila starija od dve godine neće biti prefarbana kako bi Beograđani sami mogle da vide njihovu starost i da po tom pitanju nemaju nikakvu dilemu.

Šapić je naveo i da su svi privatni prevoznici obavezni da prefarbaju vozila u plavu boju, a o tome će potpisati i anekse ugovora.

Gradonačelnik je najavio da je plan da Beograd na ulicama nema vozila starija od dve godine, a to bi trebalo da se ostvari „prirodnim putem“ i zamenom vozila u naredne dve do tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari