Šapić: Inspektor nije slikao ministrovu kuću 1

Povodom privođenja Dragomira Jovanovića, građevinskog inspektora opštine Novi Beograd, kada je proveravao prijavu o bespravnim radovima ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića, predsednik te opštine Aleksandar Šapić tvrdi da inspektor ni na koji način nije ugrozio kuću Stefanovića.

Sa druge strane, dok ministar Stefanović objašnjava da je MUP postupao po zakonu a da su njemu upućene pretnje dve nedelje pre toga.

– Sve se to dogodilo dve nedelje pošto je čovek došao do moje kuće i pretio da će zoljom ubiti moju, tada četvorogodišnju kćerku, suprugu i mene, rekao je Stefanović i dodao da građevinski inspektor nije želeo da se identifikuje.

Međutim, Šapić, pak negira da se inspektor nije legitimisao, ali da mu je policija na licu mesta ukazala da ne bi trebalo tu da se nalazi.

– Oni su njega pitali šta traži ispred kuće zaštićenog lica, a kada je objasnio da radi svoj posao i pokazao legitimaciju ipak su ga odveli na saslušanje, navodi on. Šapić dodaje i da je tom prilikom policija oduzela aparat kojim je inspektor fotografisao radove zbog kojih je izašao na teren, a da je aparat kasnije vraćen opštini, ali bez snimaka od tog dana.

– Ali on je fotografisao samo radove, ne i kuću ministra, niko se nije penjao na drvo da mu slika spavaću sobu, prepričava Šapić. On kaže i da je njemu najvažnije da od strane opštinske inspekcije nije bilo nikakvih propusta, te da ne vidi šta bi on još tu mogao da uradi.

– Nije njega priveo i saslušavao Zemunski klan pa da mogu da se žalim policiji, ukazuje Šapić.

Janković: Nema kraja bezumlju

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana rekao je da se iz ove situacije vidi potčinjenost demokratskih institucija – policije, tužilaštva, suda, “bahatoj vlasti”. „Nema kraja bezumlju i nezakonitosti vlasti koja se hvali da je – nikad jača. Tu se vidi nemoć demokratije bačene na leđa, lišene demokratskih sredstava za samoodbranu. Jer kada obesmišljavanjem ukinete institucije, nema tog demokratskog mehanizma na koji čovek može da se osloni da bi sprečio nepravdu, silu, laž, zlo“, upozorava Janković. On ističe i da je zabrinjavajuće to što, zbog svega navedenog, pa i privođenja inspektora, Srbija danas liči na Vajmarsku Repubiliku, kada su njom zavladali nacisti, uništili poredak i zaveli diktaturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari