Od menjanja naziva ulica i izmeštanja Tita, do farbanja autobusa: Kako je tekla Šapićeva neumorna borba protiv komunizma

  1. Шапић лупета. Зашто се уопште бавите њиме? Уместо полемике око боје аутобуса, покренити медијску акцију, која би могла натерати надлежне да нешто предузму, ко су возачи градских аутобуса у Београду? Колико је оних у форми и са знањем и искуством, а колико приучених странаца и наших пензионера? У каквом су стању аутобуси? Кад се одрећују линије води ли неко рачуна и шта о томе мисле путници? Гангулин шоу је у функцији одвраћања пажње од правих проблема.

  2. Kaže dr Šapić: “Kralj Aleksandar je bio ujedinitelj, jer je razjedinjavanje srpskog naroda trajalo vekovima, dok je komunistički režim takvu stvar doveo do vrhunca“.
    Kako ovo treba razumeti? Da je Kralj Aleksandar I sve Srbe ujedinio u okviru Jugoslavije, koju su “komunisti“ na čelu sa Titom valjda mrzeli, i na kraju razvalili?
    Šapiću, sve si pobrkao, trebalo je da kažeš da je stvaranje Jugoslavije najveća greška Kralja Ujedinitelja, čime su Srbi izgubili šansu da žive u zajedničkoj, “svojoj“ državi. Šapiću, nisi više u Demokratskoj stranci, nauči i navikni na novi narativ!

  3. Protiv sam vladajuće koalicije, ali podržavam svaku borbu protiv komunizma. Komunisti su, i doktrinarno i u praksi (bar na ovim prostorima), imali za cilj borbu protiv navodnog srpskog hegemonizma. Pojednostavljeno, cilj je bio slomiti kičmu srpskom narodu. Nažalost, u tome su (dobrim delom) i uspeli.

  4. Ovaj je stvarno poludeo.Dici spomenik Drazi kako se grli sa Hitlerom.To je ono sto nam treba.

  5. Cestitam Sapicu na hrabrosti. Vidi se da on ima svoju ideju drustvenog zivota i nije mu bitna politicka karijera. Ja bih mu pomogao u svakom slucaju na projektu brisanja secanja na komunizam ali na zalost, ta secanja su se toliko usadila u narodu, da je brisanje skoro nemoguce. Turci su vekovima pokusavali da izbrisu secanje Srba na Kosovsku bitku ali bezuspesno.

  6. Smeta mu crvena boja i nazivi ulica, ali mu ne smeta koalicija sa vulinom i dačićem. Jako zanimljiv mozak.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.