Šapić najavio rušenje stare autobuske stanice i bolje povezivanje Beograda na vodi sa ostatkom grada 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas rušenje stare autobuske stanice i izgradnju saobraćajnica koji će znatno olakšati saobraćaj i napravite bolje veze iz Beograda na vodi sa ostatkom grada.

Šapić je na konferenciji za novinare, povodom završnih radova na novoj autobuskoj stanici u novobeogradskom bloku 42, izjavio da će do kraja meseca autobuski saobraćaj biti preusmeren na tu autobusku stanicu.

On je rekao da će međugradskim i turističkim autobusima biti dozvoljeno da prolaze kroz grad jer je to praktičnije nego da kruže, ali da neće smeti da se zadržavaju između Autokomande i nove autobuske stanice u Novom Beogradu.

U toku su završni radovi, rekao je Šapić, tvrdeći da će nova autobuska stanica obezbediti najkvaliteniju uslugu.

Šapić je najavio izgradnju stanice za autobuse koji idu ka jugu zemlje navodeći da dosadašnje stajalište na Autokomandi nije bezbedno.

On je rekao da će za ekskurzije i turističke autobuse biti obezbeđena posebna stajališta“.

Šapić je naveo kako je analizama ustanovljeno da je manji problem ako autobusi prolaze kroz grad, nego da se kruže i prave „čepove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari