Šapićev “nekrofiličarski” odnos prema prošlosti: Istoričarka o inicijativi da se posmrtni ostaci Tita premeste iz Kuće cveća

Ostavite komentar


  1. U SFRJ je živelo bezmalo 24 miliona stanovnika, dakle duplo više u odnosu na ono što stoji u tekstu.

  2. Svaki komentar „gradonačelnika“ je suvišan. On je sam po sebi i u svakoj situaciji „skandal u najavi“. Zato ni ovu kriminalno-ludu ideju ne treba dalje komentarisati, ali treba osuditi.

  3. g. Sapic je trebalo kao Gradonacelnik a i sada kao privremeni organ da uradi mnogo vise na sredjivanju Beograda a to znaci i preko Dunava, mada mozda bolje ne, jer kako sredjuje stvari po Beogradu ko zna na sta bi licilo to preko Dunava. Bolje bi bilo da ipak brine o tome a o istoriji neka brinu oni koji su nadlezni za to recimo Istoricari, kulturolozi itd. a ne tz. politicari koji ne znaju za postojanje Istorijskog Muzeja Srbije, ma stvarno NAPREDNO. Ziveli

  4. Verovatno po dogovoru sa vlašću da se oslobodi mesto za novog „Tita“.

  5. Каква коска за расправу а једина намера Шапића је преузимање гласова монархиста и љубитеља Драже. Ово је удар на коалицију око ДСС-а и ништа друго.

  6. Ko je Šapić….jedan vaterpolista…A Tito…jedna legenda i ponos bivše nam države…

  7. Molim vas da ispravite grešku u tekstu da je živelo više od dvanaest miliona ljudi u Jugoslaviji,živelo je više od dvadeset miliona.
    Što se tiče Šapića i njegovih ideja,njegovog shvatanja istorije,uloge Jugoslavije i Tita u svetu je njegov problem,očigledno je preskočio sve časove istorije.
    Njegove ideje su odbacili i oni koji su ih lansirali devedeset i neke,Šešelj i njemu slični.

  8. Izmestanje faraonskog mauzoleja kuce cveca, koji je sam po sebi pagansko nekrofilsko svetiliste, je vanstranacko pitanje od kljucnog nacionalnog znacaja za ceo srpski narod! To je prvi korak ka izbavljenju iz titoisticke dusegupke od `45 i post-titoistickog mulja, od `80, u kome smo zaglavljeni i koji se sastoji od hipertrofije natalozenih metestaziranih malignih recidiva, u vidu svih postbrozovskih vlasti ciju kulminaciju cini onva danasnja Vuciceva. Do stvarne promene izgleda mora doci iznutra, u samom srcu nakaznog postbrozovskog sitema i ako ovo nije samo predizborni marketing, Sapic bi posle ove izjave, mogao mozda da bude taj jezicak na vagi koji bi doneo spasenje od decenija brozolobotomije! U svakom slucaju svako kome je iola stalo do demokratije treba da podrzi ovu ideju…

  9. Zanimljivo,niko do sada nije postavio pitanje,a ni komentarisao da se ni jedna ulica u Beogradu ne zove,po Titu,koji je nesumljivo istorijska ličnost,i vodja pokreta,a po mnogobrojnim članovima brojne ulice nose njivova imena.
    Ista je situacija i sa školama.
    Ako ,sada brojnim braniocima lika druga Tita, smeta inicijativa Šapića,pitanje je šta im smeta, Ja mislim samo Šapić

  10. Gospođa je komunistkinja, vidi se iz njenih stavova. Bravo za Šapića ima moj glas, ako ćopu izmesti na smetlište gde mu je i mesto. Živeo Kralj, Živeo Čiča, živele tekovine Ravnogorskog pokreta

  11. Bravo za svaku napisanu reč. Znači li to da ja treba da se odrekne mog oca koji je sa 16 godina otišao u partizane i bio teško ranjen. Znači treba da sve poništio do sad idemo ispočetka pa istorija počinje sa Štapićem i njemu sličnim. Sramota!

  12. Treba pitati nadobudnog Šapića da li zna da su podršku srpskom integritetu i nezavisnoj politici dale upravo države koje je Broz učinio prijateljima.

  13. Naravno da Šapić ne zna koji muzeji postoje u Beogradu.
    On bi ovim hteo da iznese bilo kakvu inicijativuse , da se čuje njegov glas koji je sve tiši jer niti ima šta da kaže , niti je nekog briga za njega.

  14. @slucajni prolaznik
    Procitajte malo bolje tekst pa cete znati koliko je stanovnika imala Jugoslavija?!?
    Nije to tema, nego Sapic budala nepismena, korisni idiot….

  15. Pa zar je moguce komentarisati gangulu? Ne, to nije moguce. Da bi se nesto komentarisalo mora da ima neke osnovne elemente za to…….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.