Saradnja i uzajamna pomoć 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića, direktora Predstavništva RS u Srbiji Mlađena Cicovića, kao i načelnike opština Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac. Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i članovi KUD „Budućnost“ iz Glamoča kao i FK „Borac“ iz Drvara koji učestvuju u programu koji je upriličen u Novom Sadu u okviru posete predstavnika RS i četiri opštine iz Federacije BiH.


Vučević im je poželeo srdačnu dobrodošlicu naglasivši da Novi Sad ima intenzivnu regionalnu saradnju.

– Grad Novi Sad je uvek bio dobar domaćin i gajio dobre odnose sa svojim sunarodnicima ali i sa komšijama, a na svojoj teritoriji uvek je bio primer kvalitetnog suživota bez obzira na versku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost. Raduje me što će se mališani iz četiri opštine družiti sa vršnjacima iz Novog Sada u okviru bogatog programa i očekujem da im Novosađani uzvrate posetu. Mi smo pomagali Republici Srpskoj i Federaciji za vreme poplava 2014. godine zahvaljujući gradskoj upravi, ali i društveno odgovornim kompanijama, a i sada smo spremni za saradnju. Pokazatelj naših dobrih odnosa je i to što manifestacija ''Dani Republike Srpske u Srbiji'' ili počinje ili se završava u Novom Sadu – istakao je Vučević.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić naglasio je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom odlična.

– Nadam se da ćemo putem regionalne saradnje u narednom periodu ostvariti značajnije projekte za dobrobit naših građana – izjavio je Klokić.

Načelnik opštine Drvar Stevica Lukač zahvalio se Gradu što je prepoznao značaj davanja podrške Srbima koji žive na području Federacije BiH.

– Život tamo nije nimalo jednostavan i potrebna nam je podrška u raznim sferama. Danas smo započeli kulturnu i sportsku saradnju, želimo da je ubuduće proširimo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, a krajnji cilj nam je privredna saradnja – rekao je Lukač.

 

„Kultura je najčvršći most“

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je manifestaciji „Kultura je najčvršći most“, organizovanoj povodom posete predstavnika Republike Srpske Novom Sadu. – Grad Novi Sad se još jednom pokazao kao odličan domaćin koji neguje prijateljske odnose. Veliki broj naših građana čine ljudi koji su spletom okolnosti, došli baš iz tih krajeva i oni su najbolji pokazatelj naših dobrosusedskih odnosa – rekao je Petrović. R. S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari