– Opštinski odbori Liberalno-demokratske partije i Demokratske stranke u Pirotu oglasili su se zajedničkim saopštenjem u kome se kaže da je posle sastanka dva odbora zaključeno da postoji mnogo tema o kojima postoji identično mišljenje.

„Oba odbora su spremna da u rešavanju problema učestvuju zajedno, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za život i rad u Opštini Pirot. Dogovoreno je da konkretna saradnja počne po završetku započetih pregovora između Demokratske stranke i Koalicije za Pirot“, kaže se u saopštenju pirotskog LDP-a i DS-a.

DS učestvuje u lokalnoj vlasti u Pirotu sa Koalicijom za Pirot, G17 plus i SPS-om. Ova stranka se nedavno dogovorila o saradnji sa opozicionom DHSS u Pirotu.

Kako je nedavno rekla predsednica Odbora DS-a u Pirotu Danijela Ćirić, saradnja sa DHSS-om nema nikakve veze sa njihovim učešćem u lokalnoj vlasti i to što su nedavno tražili preispitivanje odnosa unutar vladajuće većine.

– Kad je reč o učešću u lokalnoj vlasti, ušli smo u proces pregovora. Naš prvi i osnovni zahtev je potpisivanje koalicionog sporazuma sa strankama koje čine skupštinsku većinu – Koalicijom za Pirot, SPS i G17 plus. Dali smo sebi rok da se do kraja ove godine sve to definiše i da znamo da li ćemo ostati u vlasti ili izaći – kaže Ćirićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari