Šarčević: Dualno obrazovanje na fakultetima neće remetiti standardno obrazovanje

Poslanici Skupštine Srbije počeli raspravu o setu zakona iz oblasti obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Sarcevicu, nisi kompetentan da govoris i o koristima za studente na fakultetu, s obzirom na to da nisi dorastao da budes docent, kamo li redovni profesor da bi imao pojma o cemu pricas.

    1. Ja jesam univerzitetski profesor, nisam za stranku na vlasti, veliki sam njihov kritičar ali smatram da bez saradnje poslodavaca i univerziteta nema napretka u visokom obrazovanju. Fakulteti sebe smatraju samodovoljnim institucijama i potpuno su nezainteresovani za svoju osnovnu svrhu a to je obrazovanje.
      Profesori su zauzeti jurenjem projekata i objavljivanjem radova, studenti su tu da „smetaju“. Nastavni planovi i programi se ne usklađuju sa razvojem tehnike , svaštari se na studijskim programima, profesori drže predmete iz svog doktorata od docenture do penzije.
      Posledično diplomci su nam sve manje sposobni da odgovore izazovima privrede 21. veka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.