Šarčević: Izbaciti sporni stih Cecine pesme iz radne sveske

Ostavite komentar


  1. Gde su stihovi u vežbankama Tijane Ajfon i Mace Diskrecije?

  2. Šarčević je potpuno u pravu. Deca treba da uče književni jezik i tako da se nivo kulture izražavanja očuva do daljnjeg a ne utapati se u poplavu kuča i šunda od stihova na estradi.

    1. Sada kada je sve otštampano neko se setio da bude obavešten. Šarčević nije od juče u ministarskoj fotelji. Njegov posao nije da ispravlja tekstove već da koordinira rad ministarstva i tako dovede službe na nivo da njegova intervencija nije potrebna. Ovako, partijski uhlebi rado ono što znaju, ništa, a naša prosveta (a i sve drugo) propada sve bržim tempom (napredno).

    2. Хоће ли онда уклонити и стихове из популарне песме коју пева Здравко Чолић?

  3. Госпдине Шарчевићу, коме се улагујете? Изгледа да осећате смену у Влади па се вадите пред цензус коалицијом.

  4. Nije Ceci Naci kriva. Izbaciti tlo koje je pucalo. Dok je Arkan gromovao…Drina je kriva. Nego, treba, stvarno treba. Izbaciti Santica( O klasje moje..)., koga se niko i ne seca! Izbaciti sve. Iz sebe i oko sebe. Za sebe i za tebe. I takve kao sto si ti. Seselju jedan!!!

  5. Izbacujemo Raznjatovicku, da bi na sledecem testu procitali neku od Stanijinih filozofskih misli?!

  6. Pa zar protiv Srpske majke? Ministar ne bi smeo da se meša u uništenje naciona. Šta je sledeće, kritika Srbina pravoslavca Emira Kusturice?

  7. Kakav cirkus! O čemu vi brinete, a ne smeta vam u istoriji što stoji da su iliri šiptari, a srbi divlje horda stigla u 6 veku na ove prostore, pa da deca pojima nemaju da li ili nije postojala Vizantija i šta je to. A smetaju reči neke pesme ili izvođač. Usput pogledajte u kom se kontekstu postavlja to pitanje.

  8. A gde je Maca Diskrecija e ovo stvarno nije u redu ???

  9. Smena urednika, korektora,dir.štamparije.i ostavka prepotetnoga „ministra“ koji ima privatnu školu ali prvo je on mora završiti, ovo što ovde sada slini to je dokaz da je za penziju i da mladim i progresivnim ljudima dosta sa istrošenim demagozima, kao više decenski grafički radnim od praktičnog rada, preko korektora , završenoga studija dipl
    graf.inž, da sebi za pravo na protest za uništavanje prosećenost mladi ljudi, „zaslužni“ idite u penziju ima vas 29 u prlamentu . SRAMOTA.ako znate šta je to ?

  10. ti bi tek trebao da se ne izbacis nego katapultiras zajedno sa svim partijskim drugarima na celu sa vodjom u kosmos
    koliko ste inteligentni i tamo bi u vakuumu pokvarili nesto

  11. Izbaciti mozak iz glave pa poverovati da ludaci, psihicki bolesnici, ulizice, beskicmenjaci…ne vode drzavu u totalnu propast

  12. Докле ће се српска власт повлачити пред агресивном мањином?Следећи њен потез је, вероватно, да из исте радне свеске уклони и стихове Алексе Шантића кога су у његовом родном месту још пре 25 година препознали као „четника“ и споменик му бацили у Неретву, а улицу која је носила његово име преименовали у Улицу Миле Будака (јасеновачког).

    1. Agresivna manjina? Toj grupi očigledno pripadaš ti i slični koji ovu niskomoralnu spodobu proglašavate srpskom majkom, velikom umetnicom i slično. „Svi slušaju Cecu, ona je nezamenljiva, najbolja“… Godinama slušamo gomilu gluposti o osobi sumnjive prošlosti, upitnog morala i veoma ograničenih vokalnih mogućnosti. Jedini uspeh u životu, suštinski, joj je što se 90-ih udala za Arkana dok je žario i palio po Srbiji, a bogami i šire, pa sa njegovim novcima i na tom talasu jaše još uvek, podržana od političara… Sad još decu treba obrazovati na primeru stihova koje ona peva… Prekardašilo….

  13. Ovo je dno dna.Ovakvi stihovi su razorili Srpsku kulturu.A Folk muzika izaziva tugu i bol.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.