Šarčević: Nastavnici sa 65 godina moraće u penziju

Ostavite komentar


  1. Slanje profesora univerziteta prisilno u penziju sa 65 godina života, ravno je genocidu nad omladinom, tj. studentima. Profesor je sa 65 godina upravo u najboljim godinama da bude profesor, jer je stekao iskustvo i znanje potrebno za tu funkciju. Na najčuvenijim svetskim univerzitetima ljudima ne pada na pamet da se odriču usluga ljudi u naponu snage a punih znanja, iskustva i pedagoške veštine. U tim godinama mnogi profesori tek daju svoj najveći naučni doprinos. Setimo se jednog Pavla Savića, Žeželja i mnogih drugih. Ludost, kao i mnoge druge stvari u ovom društvu.

  2. Sinoć pročitah novi ZOSOV. Najveće nameštanje će biti oko postavljanja direktora. Zaposleni se kao i do sada ništa ne pitaju, školski odbor sve manje, ali lokalna samouprava sve više. Ako se školski odbor ne formira u skladu sa zakonom, a zna se kako to može da se opstruiše, lokalna samouprava postavlja ŠO po želji i dok se ne izabere regularni, oni završe sav posao. Trenutno, u slučaju da kandidat SNSa ne prolazi, kandidatu koji prolazi prete i ucenjuju ga da povuče kandidaturu. Tako da u krajnjem slučaju ovaj zakon za SNSSovce ne važi. Pogledajte malo šta se desilo u OŠ Kosta Đukić u Mladenovcu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.